Slaný kysnutý cuketový koláč
K tomuto receptu ma inšpirovala moja susedka, ktorá mi jedného dňa doniesla koláč na koštovku....
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...
Syrová roláda so šunkou
Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred...
Sardinková nátierka podľa ČSN
Ostalo mi balenie jemného tvarohu, tak som ho chcel nejak využiť, opäť som nahliadol do knižky receptúr studených pokrmov... a hľa, sardinková nátierka......
Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....
Pizza kornútiky
Jemné cesto z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Myslela som si, že tento recept nepridám,...
Škvarkové rožky
Veľkonočný pôst je čas zabíjačiek. Pre zužitkovanie škvarkov a bravčovej masti sa môže hodiť tento recept....
Neodolateľný točený bochník
Neodolateľný slaný kysnutý točený bochník. Tento úžasný recept vznikol len tak pri otvorení chladničky alebo špajze....
Vlašský šalát špeciál podľa ČSN
Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a...
Pražené mandle
Aj vy radi chrumkáte pražené mandle? Hodia sa k poháru dobrého vínka, piva.
Börek plnený cibuľou
Konečne som sa odhodlala vyskúšať spraviť börek. Jeden som skúsila naplniť nielen cibuľou, ale pridala...
Kysnuté bryndzové trojuholníky
Našla som na Pintereste a nedalo mi nevyskúšať recept, ale som si ho trochu prispôsobila....
Slané pizzové koláčiky
Jemné slané pečivo na vašu párty, ktoré zvládne pripraviť úplne každý.
Najlepšie domáce langoše
Je to celkom jednoduchý, ale hlavne chutný recept na výborné tradičné langoše od babičky.
Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...
Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....
Oškvarkový závin
Jednoduchý, lacný, málo pracný závin plnený krájanými oškvarkami. Jeden som pripravila pre skúšku aj...
Domáca pečeňová paštéta
Jednoduchá a chutná paštéta, dá sa použiť aj ako nátierka, alebo súčasť studenej misy ako...
Cibuľové bagety
Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť. Nám veľmi chutia, možno zachutia...
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
Plnený hermelín
Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne....
Kuracia nátierka s pórom
Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
Tvarohové slané chrumkanie nielen na silvestrovskú noc
Jednoduché, veľmi chutné tvarohové tyčinky na slano.
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
Stratené kura - zvlášť pečená plnka
Túto plnku som podávala ku grilovanému kuraťu. Deťom sa rátali tieto malé slané koláčiky - ako...
Slané tyčinky
Ospravedlňujem sa, no z upečených tyčiniek obrázok nemám. Tyčinky som robila, keď boli u...
Oškvarkové toasty pre chlapov
Možno trošku vzbudím nevôľu, ale aj keď si dám rád zeleninové a bezmäsité jedlá, som mäsotarián....
Oškvarkovo-orechové pagáče
Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.
Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou
Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.