Quiche s tekvicou hokkaido fotorecept
Foto: violeta
Chutný obed, večera alebo pohostenie...
Zdroj: zdroj
porcií
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
40 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
60 g studené |
|
1 ks |
|
2 PL studená |
|
2 štipky |
|
Náplň: | |
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks väčšie |
|
120 ml |
|
|
|
|
|
|
|
60 g (gouda, feta...) |
|
7 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nechcela som veľký quiche, preto som ho piekla v jenskej mise s priemerom 22 cm. Ak ho chcete spraviť väčší, zdvojnásobte množstvo surovín.
- 2
Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Z múky, soli a pokrájaného masla spravíme mrveničku. Vajce s dvoma polievkovými lyžicami vody vymiešame a približne polovicu prilejeme do mrveničky. Vymiesime nelepivé cesto, s ktorým sa bude dobre pracovať. Ak ste priliali veľa vaječnej zmesi, nevadí. Jednoducho prisypte múku.
- 3
Cesto ihneď vyvaľkáme a preložíme do formy. Upravíme okraje a vložíme do chladničky.
- 4
Teraz si dáme piecť tekvicu. Zapekaciu misku potrieme olivovým, alebo iným olejom, ktorý používate. Ošúpanú a pokrájanú tekvicu uložíme do zapekacej misky, pokvapkáme olejom a premiešame. Pečieme 30-40 minút pri 200 °C. Ja používam teplovzduch, po 30 minútach rúru vypnem a nechám v nej tekvicu dôjsť.
- 5
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme na masle s trochou oleja, jemne posolíme, ku koncu pridáme nakrájaný cesnak.
- 6
Papriku nakrájame na drobné kocky, jarnú cibuľku tiež nakrájame. Nastrúhame syr, ja som použila fetu.
- 7
Vajcia vyšľaháme, ja som pridala aj zvyšné z cesta. Prilejeme šľahačkovú smotanu a vymiešame. Ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového oriešku. Ak použijete slaný syr, so soľou opatrne!
- 8
Do vaječnej zmesi primiešame opraženú cibuľu s cesnakom, upečenú tekvicu, syr, papriku, aj jarnú cibuľku. Celú náplň vylejeme do schladenej zapekacej misky s cestom. Navrch poukladáme mini mozzarelly.
- 9
Ja som piekla v teplovzdušnej rúre, 35 minút pri 175 °C. Quiche je dopečený, keď je zvrchu zlatistý a náplň nie je trasľavá.
- 10
Pred krájaním ho nechajte pár minút oddýchnuť. Podávame s jednoduchým listovým šalátom.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu