Slaný ryžový nákyp
Slaný ryžový nákyp

Ohnivý slaný dezert fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 20. júna 2020
Ohnivý slaný dezert (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g uvarená
200 g strúhaná
300 g (recept 77308)
5 ks
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keď vám zostane uvarená ryža, dá sa aj takto použiť. Tú sú základné suroviny plus vajcia.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobáskové mäso, uvarenú ryžu, vajcia, strúhanú mozzarellu a čili zmiešame.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do keramickej panvice alebo hrnca s nelepivým dnom. Na sporáku pomaly pečieme asi 10 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút. A je hotovo.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopíme na tanier.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trochu vyzdobíme, aby sa aj oči najedli. Niečo na zaliatie plameňa v ústach a dezert je hotový. Nemusí byť len sladký, no nie? To čili a konzerva tomu dali riadnu teplotu.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto to vyzerá v reze.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vďaka za komenty. Ja som podstate išiel plniť tekvicu čo zvýšila zo smáženia. Plnka zostala tak som ju dal na panvicu a bolo to dobre a rýchle. Preto som to pridal.


To je dobrý nápad! Koľkokrát rozmýšľam čo s ostatou ryžou a väčšinou skončí u susedovych sliepkach... vďaka za recept ;-)