Slaný ryžový nákyp
Slaný ryžový nákyp

Ohnivý slaný dezert fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 20. júna 2020
Ohnivý slaný dezert (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri. Zobraziť celý popisToto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g uvarená
200 g strúhaná
300 g (recept 77308)
5 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Keď vám zostane uvarená ryža, dá sa aj takto použiť. Tú sú základné suroviny plus vajcia.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobáskové mäso, uvarenú ryžu, vajcia, strúhanú mozzarellu a čili zmiešame.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do keramickej panvice alebo hrnca s nelepivým dnom. Na sporáku pomaly pečieme asi 10 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút. A je hotovo.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopíme na tanier.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trochu vyzdobíme, aby sa aj oči najedli. Niečo na zaliatie plameňa v ústach a dezert je hotový. Nemusí byť len sladký, no nie? To čili a konzerva tomu dali riadnu teplotu.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto to vyzerá v reze.

    Ohnivý slaný dezert (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kvakac
Vďaka za komenty. Ja som podstate išiel plniť tekvicu čo zvýšila zo smáženia. Plnka zostala tak som ju dal na panvicu a bolo to dobre a rýchle. Preto som to pridal.


kimlo
To je dobrý nápad! Koľkokrát rozmýšľam čo s ostatou ryžou a väčšinou skončí u susedovych sliepkach... vďaka za recept ;-)
evanaaa
Ty by si si, milý @kvakac mal dať tvoje recepty patentovať, lebo to všetko sú originály, nikde nezverejnené a aj všetky do jedného sú úžasné, mne stačí pozrieť len na obrázok jedla a už mi fantázia pracuje....aké to je, ako to chutí.....aj z maličkosti vyčaríš veľkú vec.
2x kvakac a haji
kvakac
@kimlo (21.6.2020 10:54)

Vďaka za koment. To bol taký bleskový nápad potreboval som z toho niečo vytvoriť, tak to vzniklo.
kvakac
@evanaaa (21.6.2020 17:48)

Vďaka za koment. Starká ma naučila, jedlo je dar boží, tak sa k nemu správaj. Nie vždy to ide, ale snažím sa.
používateľ nemá avatar
123
123
krásne, ale prosím, ako to s tou tekvicou? Lebo zdá sa, že jej budeme mať "neúrekom" a každý nový recept sa mi zíde...
kvakac
@123 (21.6.2020 20:50)

Vďaka za koment. Toto zloženie len menej vajec bolo aj v tekvici. Mne ostala polovica zo smáženia. Tak som ju naplnil a piekol v rúre na 220°C tak 70 minút. No keby som robil celú tekvicu tak by som ju dal na ležato. Odrezal vrch vybral jadra naplnil, zakryl vrchom a nech sa pečie. Keď sa plnka začne tlačiť hore, je podstate upečená. Ako je na obrázku vrch pekne vytláča. Bola veru dobrá.
2x sracz a haji
sracz
... až teraz som si všimol, že mám @Kvakac kamarát, pri Tvojich vstupoch "manko". Všetkými 21 (aj s tým bez nechta) beriem a "žeriem" aj tento Tvoj rcp. Tekvíc je tu našťastie "haďa_Bej", tak môže byť zmena aj v našom jedálničku. Veľké Ti buď ďakujem, za inšpiráciu i za nakopnutie!


2x haji a kvakac
kvakac
@sracz (28.6.2020 20:42)

Vďaka za koment. No páni moji na takú tekvicu by bolo treba riadne plnky. To aj cela ulica sa s nej naje. No neviem ako by vošla do rúry.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia