Ohnivý slaný dezert fotorecept
Foto: kvakac
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri. Zobraziť celý popisToto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keď vám zostane uvarená ryža, dá sa aj takto použiť. Tú sú základné suroviny plus vajcia.
-
2
Klobáskové mäso, uvarenú ryžu, vajcia, strúhanú mozzarellu a čili zmiešame.
-
3
Dáme do keramickej panvice alebo hrnca s nelepivým dnom. Na sporáku pomaly pečieme asi 10 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút. A je hotovo.
-
4
Vyklopíme na tanier.
-
5
Trochu vyzdobíme, aby sa aj oči najedli. Niečo na zaliatie plameňa v ústach a dezert je hotový. Nemusí byť len sladký, no nie? To čili a konzerva tomu dali riadnu teplotu.
-
6
Takto to vyzerá v reze.
Vďaka za koment. To bol taký bleskový nápad potreboval som z toho niečo vytvoriť, tak to vzniklo.
Vďaka za koment. Starká ma naučila, jedlo je dar boží, tak sa k nemu správaj. Nie vždy to ide, ale snažím sa.
Vďaka za koment. Toto zloženie len menej vajec bolo aj v tekvici. Mne ostala polovica zo smáženia. Tak som ju naplnil a piekol v rúre na 220°C tak 70 minút. No keby som robil celú tekvicu tak by som ju dal na ležato. Odrezal vrch vybral jadra naplnil, zakryl vrchom a nech sa pečie. Keď sa plnka začne tlačiť hore, je podstate upečená. Ako je na obrázku vrch pekne vytláča. Bola veru dobrá.
ďakujem
Vďaka za koment. No páni moji na takú tekvicu by bolo treba riadne plnky. To aj cela ulica sa s nej naje. No neviem ako by vošla do rúry.