Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík fotorecept
Foto: sracz
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz som chcel mojej krajšej polovičke „zatokať, i pokurizovať, alebo Zobraziť celý popisUž dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz som chcel mojej krajšej polovičke „zatokať, i pokurizovať, alebo ako košickí šráci zvyknú poznamenávať, rucic flanca“! Preto raňajková praženica s troškou obmeny, v podobe španielskeho (ale aj portugalského, či aj mexického) chorizo sarta, t. j. bravčovej klobásy s cesnakom a údenou mletou paprikou. Suchšia a tvrdšia klobása tepelnou úpravou získa na jemnosti a dodá praženici úžasnú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL (alebo rastlinný) |
|
240-250 ml |
|
6-7 ks |
|
120-150 ml (aj s vňaťou) |
|
podľa potreby |
|
5-6 ks |
|
podľa potreby |
|
2-3 PL |
|
120-150 g (údená klobása) |
|
2-3 PL |
|
240-250 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Takto vyzerali komponenty voňavej chutnej dobroty na začiatku.
-
2
Do panvice s olejom som vložil pokrájanú cibuľu, zelerové stonky aj s „pierkami“ a jadrovníky (srdiečka) veľkých hrubostenných červených a zelených paprík.
-
3
Podusil do mäkka, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK), pridal pokrájanú klobásu chorizo.
-
4
Premiešal, nechal ho 2-3 minúty ohriať na prevádzkovú teplotu a vylepšil krémovým syrom.
-
5
Vajíčka s „orechom“ pokrájaného masla to všetko náležite zahustili a
-
6
hojne posypané lístočkami petržlenovej vňate, „friško“ za horúca, som mohol podávať.
-
7
Agawe u susedovcov pred dvomi mesiacami „vyrazilo“ takýto „drúk s odnožami“ predpokladaných kvetov, ale podnes sme sa ich nedočkali.
-
8
Doniesol som si rebrík a z neho pre Vás zhotovil záber na tobolky, z ktorých vyrástli dajaké „fúziky“, ako je vidno na prostriedku hornej časti fotografie. Asi to už bude od neho všetko!
rastlina potom ale uhynie
Tequily nebo mezcalu se ti zachtělo?! haha Sa robí zo šťávy rostliny, kvety sú pro včelky a podobné zvířátka. vinoteka.dios.cz/palenky-z-agave-katskup16.php...
Super! Bylo by zajímavé ochutnat medík od takých včeliek, hmmm
Agáve je krásná rostlina, jen jak nabude velikosti, je s ní v našich podmínkách těžká manipulace. Její pichlavé trny jsou zákeřná výbava. Mezi námi, končit květem je sice smutné, ale krásné!
mne obcas vykvitne v skalke skalna ruza a potom tiez uhynie, sice to nie je agave, ale tiez sukulent