Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom fotorecept
Foto: cesminaz
Úžasne chutné pečivo, ktoré odporúčam každému, kto má rád plesňový syr, čiže Nivu, alebo iný
podobný syr s modrou plesňou. Pečivo je ľahučké, cesto Zobraziť celý popisÚžasne chutné pečivo, ktoré odporúčam každému, kto má rád plesňový syr, čiže Nivu, alebo iný
podobný syr s modrou plesňou. Pečivo je ľahučké, cesto mäkké s úžasným, jemne chrumkavým
povrchom.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/08/pecivo-s-plesnovym-syrom-tvarohom.html?m=1
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
4 PL |
|
0,5 dl |
|
1 ks |
|
cca.2,5-3 dl |
|
1 PL |
|
1,5 KL |
|
21 g čerstvé |
|
Plnka: | |
500 g |
|
150 g (Niva a iné) |
|
trocha |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Na posyp: | |
|
|
|
Postup
-
1
V jednej miskei najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Potom pridáme jogurt, bielok, olej a v 2 dl mlieka napučané droždie. Tých zvyšných cca 1 dl pridávame podľa potreby postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké, jemné cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Cesto nakoniec pomocou trochy múky len krátko vymiesime do tvaru bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Potrebujeme hrudkovitý tvaroh a plesňový syr. Keby ste dali len plesňový syr, tak by ste ho museli dať veľa a bolo by to podľa mňa nielen pridrahé, ale aj prislané :-) Takto v kombinácii s tvarohom je to výborné. Plnka je dosť šťavnatá a aj chuť plesňového syra cítiť viac než dosť :-)
-
3
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik hrúbky cca 6-7 mm. Natrieme ho najprv troškou oleja a následne rovnomerne navrstvíme tvaroh, ktorý hneď aj dobre osolíme. Nakoniec na tvaroh porozkladáme kúsočky/plátky syra.
-
4
Cesto opatrne, zľahka skrútime do závinu. Zo závinu ostrým nožom nakrájame trochu širšie trojuholníky, ktoré poukladáme trocha ďalej od seba na plech s papierom. Napokon ich natrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s jogurtom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou :-) Plech dáme už aj do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 25 min. Treba si to pre istotu sledovať.
-
5
A tu je už krásne upečené pečivko :-)
-
6
Pečivo je úžasné! Na povrchu s veľmi chutnou chrumkavou kôrkou :-) Rasca a hrubozrnná soľ dodajú pečivu ešte lepšiu chuť. Prajem dobrú chuť !
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com
Naprostý souhlas!! A klobúk dolu, milá Cesmínko, další bezkonkurenční receptík, krásná práce! S radostí bych dala testovací vzoreček.
No páni, muž činu! Klobúk dolu, takého by som chcela mať doma. :-))) Krásne sa podarili....
:-)) to je ale velmi milá odozva :-) Ty čas veru nemárniš ako vraví @evelynba :-) Som rada, že chutilo.Pekný deň prajem!
Pekne sa aj tebe vydarili, si ma predbehol :-)
Tak som tu zas :)
Ďakujem ti za skvelý recept, pečivo s nivou je výborné a ešte lepšie chutilo ako s cesnakom, čo som zvykla robievať. Ten tvaroh dá tomu, tiež dobrú chuť :)
Nemala som hrubozrnnú soľ, tak som dala sezam
:-)) takže po lete :-)
No ty si ma naozaj prekvapila milá @ywett :-) Som rada, že si vyskúšala a že chutilo! Vdaka za tvoju odozvu aj s peknou fotkou ;-P
Ďakujem aj ja :)
Ináč výborné sú aj na druhý deň, sú sýte tak nám ešte ostali :)
:-) ano máš pravdu, aj na druhý deň sú velmi dobré.
Dakujem za pochvalu :-) sú naozaj velmi chutné! Pekný večer.
Super :-) to som velmi rada milá @kucharka ! Dakujem za vyskúšanie a tvoju odozvu aj s fotkou :-) Pozdravujem.
o to viac jej chutili.Sú výborné
To ma velmi teší, že vám doma chutili :-) Dakujem pekne za tvoju odozvu.
Len nabudúce musím pridať viac nivy?
Som rada, že chutili :-) Kludne pridaj viac plesňového syra ak myslíš, je to aj vec chuti. Vdaka za odozvu.