![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance z tvarohu a obilninových vločiek
Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vánočkobaba
Lepší název mně nenapadl. Je to lepší sestra zemlbáby. Také doma zbyla vánočka? Už na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hospodský guláš
Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z červenej šošovice
Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kyselica
Ježíšek mně nadělil Kuchařku z Valašska. To jsem nemohl nechat jen tak a hned jsem četl....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzový posúch
Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočná polievka
Je to nenáročné a pomerne rýchlo uvarené. A je to bez mäsa. Že vraj je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou
Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané kuracie rezne trocha inak
Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale, ako rezne :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusený hrášok na pancette a šalotke
Veľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové rizoto
Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami
Rýchly a veľmi chutný obed alebo večera :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koložvárska kapusta podľa Majky
Priateľ mi stále hovoril: "Urob koložvársku kapustu... " Tak som googlila a všade recepty s mletým mäsom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový prívarok
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to...