Vrstvené kuracie mäso fotorecept
Foto: kvakac
Toto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu? Zobraziť celý popisToto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu? No ale vážne, je to kuracie mäso vrstvené čo máte doma a obľubujete. Takže nič zložité a dobré. Ja vám napíšem čo som dal ja. Vy si prispôsobte podľa seba.
porcií
príprava
na 170/200 °C
Suroviny
1000 g |
|
150 g poctivá |
|
150 g |
|
100 g (Havran, plátky) |
|
3 ks |
|
|
|
10 ks (alebo kapia) |
|
200 ml |
|
|
|
(na potretie plechu) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia pokrájame na tenšie rezne a jemne naklepeme. Soliť nemusíme, veď všetko ostatné je slané. Vajcia rozšľaháme, s nimi budeme potierať vrstvy, nech sa to pekne spojí. Plech natrieme olejom a dáme naň rezeň, ten natrieme vajcom, horčicou a pikántom. Na to dáme šunku varenú a sušenú.
-
2
Na šunky pridáme syr a papriku. Teraz na to dáme mäso.
-
3
A na mäso všetko opakujeme znovu, až do minutia surovín. Nesmieme zabudnúť vrstvy potierať vajcom, tie to podržia spolu.
-
4
Na vrchnú vrstvu mäsa natrieme zvyšok vajec a naň nasypeme sezamové semienka. Dáme do rúry na 170 °C na dvadsať minút a potom prepneme na 200 °C na 15 až 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte podľa svojej rúry.
-
5
Po tejto dobe to vonia ako ďas. Vytiahneme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
-
6
Potom už len krájame a jeme. Prílohu si zvoľte podľa seba. Je to pomerne rýchle a po fľaške vína hotové.
Vďaka za koment. Budem rád ak vyskúšaš.
Vďaka za koment. Tak ako som napísal , kto má čo rád nech tam dá.
Urcite vyskusam v mensom objeme, uz sme len dvaja gurmani. A som rada, ze i na Slovensku sa robia takéto vynikajuce maskrty. Netreba vela "cudzokrajnych" surovin, tie uvedené sa najdu vsade. Akurat len nemame "Pikant", ale ak tam dam Ajvar alebo Lutenicu, nic nepokazim. Vdaka za napad, prajem vam vela zdaru v dalsom vymyslani receptov.
Vďaka za koment a za prianie. Je to možne, že sa na to chytil. Chlapi sme už taký máme všetko radi, ale dobré jedlo je dobré jedlo.
Vďaka za koment. Riadne sme si pošmakli. Oplatí sa vyskúšať.
Vďaka za koment. Ono podstate si môže každý pridať dobroty podla seba. Tak kuracie mäso nie je suché.
Vďaka za koment. Pritom nič zložité a keď si tam dáme čo mame radi, tak potom je to chuťovka. Taká žúrka je ohromná vec. To je ako so slávikom vyletí vysoko popozerá na svet z hora a potom zas sa vráti na zem a je spokojný. Páru treba občas vypustiť no nie?
Vďaka za koment. Druhy recept mi došiel na mleté kuracie mäso v hrnci. Vyzerá to ako torta, to chcem zajtra skúsiť, ak nič nepríde do toho. Z toho mletého mäsa môže byť tiež dobré. Okraje toho aj niečím potieraš?
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš je to podla nás dobré. Dnes som robil mletého kuracieho mäsa tortu. Tiež dobrá.
Vďaka za koment. Podla mňa oplatí sa to upiecť. Daj vedieť ako chutilo.
Prepáč, že reagujem neskoro. Nepotieram ničím okraje
Vďaka za koment. Budem rád ak niekedy skúsiš. Ja som išiel do toho a nebanujem chutili nám obe verzie.
Daj to prosím na net, keď aj bez obrázkov. Mňa zaujíma všetko nové ďakujem.