Zapekané kuracie prsia
Zapekané kuracie prsia

Vrstvené kuracie mäso fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. októbra 2019
Vrstvené kuracie mäso (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu? No ale vážne, je to kuracie mäso vrstvené čo máte doma a obľubujete. Takže nič zložité a dobré. Ja vám napíšem čo som dal ja. Vy si prispôsobte podľa seba.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 170/200 °C

Suroviny

1000 g
150 g poctivá
150 g
100 g (Havran, plátky)
3 ks
10 ks (alebo kapia)
200 ml
 (na potretie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na tenšie rezne a jemne naklepeme. Soliť nemusíme, veď všetko ostatné je slané. Vajcia rozšľaháme, s nimi budeme potierať vrstvy, nech sa to pekne spojí. Plech natrieme olejom a dáme naň rezeň, ten natrieme vajcom, horčicou a pikántom. Na to dáme šunku varenú a sušenú.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na šunky pridáme syr a papriku. Teraz na to dáme mäso.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na mäso všetko opakujeme znovu, až do minutia surovín. Nesmieme zabudnúť vrstvy potierať vajcom, tie to podržia spolu.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrchnú vrstvu mäsa natrieme zvyšok vajec a naň nasypeme sezamové semienka. Dáme do rúry na 170 °C na dvadsať minút a potom prepneme na 200 °C na 15 až 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte podľa svojej rúry.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe to vonia ako ďas. Vytiahneme z rúry a necháme trochu vychladnúť.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom už len krájame a jeme. Prílohu si zvoľte podľa seba. Je to pomerne rýchle a po fľaške vína hotové.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Milý "Kvako", kamarát za šparhétľom! Tento Tvoj, už na pohľad "bars šmačni" rcp, podobne ako väčšinu predchádzajúcich, som presunul do svojej KK pod kapitolu "Marjášnické špeciality"! Škoda len, že zavadzia tá veľká "mláka" medzi nami a už by som "kurtoval" do Tvojej kúrie s "abovskou šomovicou" (drienkovicou) a ku nám dvom ešte dvoch zbratnelých kamarátov, jednym z nich by bol @Kimlo , a už by sme "pauzírovali" zo soboty až do nedeľnej rannej omše! ... aj na Moravskom Slovácku totiž platí: „Komu karty v rukou šustí, toho Pán Bůh neopustí!” ... ta ňe?
Akosi mi to, ale bez vajec, pripomina zivansku, co som robievala v alobale asi pred 50 rokmi môjmu nastavajucemu z Francie; Ze by sa bol na to chytil ?
Urcite vyskusam v mensom objeme, uz sme len dvaja gurmani. A som rada, ze i na Slovensku sa robia takéto vynikajuce maskrty. Netreba vela "cudzokrajnych" surovin, tie uvedené sa najdu vsade. Akurat len nemame "Pikant", ale ak tam dam Ajvar alebo Lutenicu, nic nepokazim. Vdaka za napad, prajem vam vela zdaru v dalsom vymyslani receptov.