Zapekané kuracie prsia
Zapekané kuracie prsia

Vrstvené kuracie mäso fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. októbra 2019
Vrstvené kuracie mäso (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu? Zobraziť celý popisToto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu? No ale vážne, je to kuracie mäso vrstvené čo máte doma a obľubujete. Takže nič zložité a dobré. Ja vám napíšem čo som dal ja. Vy si prispôsobte podľa seba.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 170/200 °C

Suroviny

1000 g
150 g poctivá
150 g
100 g (Havran, plátky)
3 ks
10 ks (alebo kapia)
200 ml
 (na potretie plechu)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na tenšie rezne a jemne naklepeme. Soliť nemusíme, veď všetko ostatné je slané. Vajcia rozšľaháme, s nimi budeme potierať vrstvy, nech sa to pekne spojí. Plech natrieme olejom a dáme naň rezeň, ten natrieme vajcom, horčicou a pikántom. Na to dáme šunku varenú a sušenú.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na šunky pridáme syr a papriku. Teraz na to dáme mäso.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na mäso všetko opakujeme znovu, až do minutia surovín. Nesmieme zabudnúť vrstvy potierať vajcom, tie to podržia spolu.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrchnú vrstvu mäsa natrieme zvyšok vajec a naň nasypeme sezamové semienka. Dáme do rúry na 170 °C na dvadsať minút a potom prepneme na 200 °C na 15 až 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte podľa svojej rúry.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe to vonia ako ďas. Vytiahneme z rúry a necháme trochu vychladnúť.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom už len krájame a jeme. Prílohu si zvoľte podľa seba. Je to pomerne rýchle a po fľaške vína hotové.

    Vrstvené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
Milý "Kvako", kamarát za šparhétľom! Tento Tvoj, už na pohľad "bars šmačni" rcp, podobne ako väčšinu predchádzajúcich, som presunul do svojej KK pod kapitolu "Marjášnické špeciality"! Škoda len, že zavadzia tá veľká "mláka" medzi nami a už by som "kurtoval" do Tvojej kúrie s "abovskou šomovicou" (drienkovicou) a ku nám dvom ešte dvoch zbratnelých kamarátov, jednym z nich by bol @Kimlo , a už by sme "pauzírovali" zo soboty až do nedeľnej rannej omše! ... aj na Moravskom Slovácku totiž platí: „Komu karty v rukou šustí, toho Pán Bůh neopustí!” ... ta ňe?
kvakac
Vďaka za milé komenty. @123 ani ja som neodolal a urobil som to a oplatilo sa. @Sracz to by som bral pánsku jazdu do rána bilého, len asi by ma vyobšívali, keby som sa domov vrátil. @Gordonko preto som to robil, lebo sa to dolu krkom ľahšie šmýka.
chorvatka
Akosi mi to, ale bez vajec, pripomina zivansku, co som robievala v alobale asi pred 50 rokmi môjmu nastavajucemu z Francie; Ze by sa bol na to chytil ?
Urcite vyskusam v mensom objeme, uz sme len dvaja gurmani. A som rada, ze i na Slovensku sa robia takéto vynikajuce maskrty. Netreba vela "cudzokrajnych" surovin, tie uvedené sa najdu vsade. Akurat len nemame "Pikant", ale ak tam dam Ajvar alebo Lutenicu, nic nepokazim. Vdaka za napad, prajem vam vela zdaru v dalsom vymyslani receptov.
kvakac
@chorvatka (22.10.2019 20:56)

Vďaka za koment a za prianie. Je to možne, že sa na to chytil. Chlapi sme už taký máme všetko radi, ale dobré jedlo je dobré jedlo.
kvakac
@terinka55 (23.10.2019 19:34)

Vďaka za koment. Riadne sme si pošmakli. Oplatí sa vyskúšať.
kvakac
@olinecka (24.10.2019 06:59)

Vďaka za koment. Ono podstate si môže každý pridať dobroty podla seba. Tak kuracie mäso nie je suché.
haji
Pěkný receptík i fota, super komenty. Jen se na chvíli vzdálím a už se tu kují pikle, chlapi se svolávají na žúrku. Dobře jsem se zasmála! Krásná práce, s radostí bych si dala hezkou porcičku.
1x kvakac
kvakac
@haji (24.10.2019 09:01)

Vďaka za koment. Pritom nič zložité a keď si tam dáme čo mame radi, tak potom je to chuťovka. Taká žúrka je ohromná vec. To je ako so slávikom vyletí vysoko popozerá na svet z hora a potom zas sa vráti na zem a je spokojný. Páru treba občas vypustiť no nie?
1x haji
kvakac
@mata3636 (24.10.2019 18:00)

Vďaka za koment. Druhy recept mi došiel na mleté kuracie mäso v hrnci. Vyzerá to ako torta, to chcem zajtra skúsiť, ak nič nepríde do toho. Z toho mletého mäsa môže byť tiež dobré. Okraje toho aj niečím potieraš?
motyka
Toto určite urobím. Musí to byť super. Možno na Dušičky. Prichystám ráno a keď prídeme domov, tak šup do rúry. A bude za chvíľku bašta. Ukladám a vďaka.
1x kvakac
kvakac
@motyka (25.10.2019 00:38)

Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš je to podla nás dobré. Dnes som robil mletého kuracieho mäsa tortu. Tiež dobrá.


2x motyka a haji
kvakac
@nynuna (25.10.2019 19:00)

Vďaka za koment. Podla mňa oplatí sa to upiecť. Daj vedieť ako chutilo.
kvakac
@babkamt (30.10.2019 08:57)

Vďaka za koment. Budem rád ak niekedy skúsiš. Ja som išiel do toho a nebanujem chutili nám obe verzie.
kvakac
@mata3636 (30.10.2019 13:26)

Daj to prosím na net, keď aj bez obrázkov. Mňa zaujíma všetko nové ďakujem.