Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Bryndzový osúch s kôprom
Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou...
Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky
Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir
Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...
Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...
Fit chlebík
Poslednú dobu ma z pečiva dosť nafukuje, ale zas bez neho nedokážem byť... Tak tu...
Bryndzovníky
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P
Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...
Polévka z mangoldu
Hlavní surovinou jsou mangoldové řapíky červené i bílé. . Polévka je lehce navinulá, lahodné,...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Chrumkavý osviežujúci letný šalát
Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu chrumkavý osviežujúci...
Jahodový rez nepečený
Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila...
Teplý karfiolový tatarák
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto...
Baklažánovo-hubový stroganov
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha. pravda. sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept. html Este nieco. V nazve...
Studená uhorková polievka
Recept je z No. Salty, vyskúšala som ho a je to najrýchlejšia, najosviežujúcejšia a najchutnejšia...
Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom
Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...
Zapekané baklažánové lodičky so škoricou
Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)
Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...
Pikantný dusený mangold
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, ...
Sticky rice s mangom
Tradičný dezert juhovýchodnej Ázie. Pokiaľ sa dostanete k týmto surovinám, nepoznám zatiaľ lepšie využitie.
Jahodová žemľovka
Vždy keď príde Miško domov, varím mu jeho obľúbené jedlá. Žemľovka je jedno z nich....
Vyprážaná letná kapusta
Keď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi...
Šábesová chala
Chala je židovské pečivo, ktoré sa pripravuje na sladko i na slano, jeho tvar býva...
Praženica z hríbov sináľov-modrákov
Dostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je...
Kuskus so zeleninou
V týchto letných horúčavách sa mi žiada ľahko stráviteľné, zdravé a rýchle jedlo. Kuskus so...
Grécky ntakos
dakos, koukouvagia. Servíruje a upravuje se na specielních sucharech "dakos". Použila jsem...
Tvarohové knedličky so slivkami
Vareškov tip: Knedličky môžeme podľa sezóny plniť aj iným druhom ovocia, v tomto období sú skvelé...
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Erős Pista po mojom
Milujeme ostré jedlá, rada používam do jedál svoj pálivý krém, pridávam recept, kto chce,...
Slnečnicové tyčinky
Keďže je vonku krásne slnečno tak sa moje dnešné recepty vyznačujú rýchlou prípravou, aby sa dalo...
Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...