Hríbovica fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 10. októbra 2014
Hríbovica (fotorecept)
Foto: gordonko

tuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné Zobraziť celý popistuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné jedlo z čerstvých húb , ale dá sa to uvatiť aj zo sušených ....

20 - 30 minút
príprava
45 - 55 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-1,5 l čerstvé
2 l
1 téglik
0,05 - 0,1 l
1/2 hlavičky
2-3 lístky
2 guličky
2 g




Postup

  1. 1

    čerstvú smäsku húb očistíme pokrájame na vätšie kúsky ,opláchneme

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    hríby dáme variť do osolenej vody , pridáme trochu mletého korenia , vegetu ,nové korenie a bobkový list

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    huby varíme do zmäknutia

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do druhého hrnca si dáme olej , postrúhaný alebo prelisovaný cesnak jemne osmahneme

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme hladkú múku a vymiešame si hustejšiu zápražku

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    asi takúto

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zapražku premiešame s mliekom ( 2 litre ) a prelijeme ju do hrnca z hubami

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zjemníme smatankou

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dochutíme cukrom a ....

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    v mikrovlnke zohriatým octom - vtedy sa vraj mlieko nikdy nesekne

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    no a polievočku máme hotovú DOBRÚ CHUŤ

    Hríbovica (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mariamka
taku krasnu fotku som uz davno nevidela, teda @gordonko pekne provokujes, krasne hriby a chutna polievka, lubi sa mi aj zaprazka, je to take tradicne,,, len ten nalakovany prst!! :))
elysa
varievam podobne zo sušených, je to veliká maškrta, robím ju riadne dobrú a tučnú- z plnotučného mlieka a šľahačkovej smotany, podáva sa u nás na Vianoce a s domácou vianočkou, teda dnes je tu riadne chutné ráno:)
ampara
Takúto polievku sme mávali na štedrý deň, voňal celý byt. Krásna fotka. Ozaj ,v piatkovej prílohe Pravdy je uverejnený Tvoj recept na Držkovú polievku,gratulujem @gordonko !
radox1
takto varim aj ja- 5 hviezd.pekne oprazena muka na zaprazku-ziaden lep.
sracz
Dokonalá chuťovka statočného zálesáka @gordonko kamarát. Škoda len, že nie som bližšie k Tebe, hneď by som sa Ti prihlásil na "hríbovačku s koštovačkou"! Blahoželanie a poďakovanie mnohostranné a srdečný pozdrav s vinšom úspechov a chutí aj do ďalšieho plodného žitia v zdraví, pokoji a spokojnosti!!!
sracz
P.S.: vegeta chutí aj mne, hlavne keď si ju každú jeseň pripravím vlastnoručne vo viacerých mix zostavách (prevedeniach); univerzál, hubová, pálivá, na divinu, pod guľáše - perkelty - paprikáše, k bravčovému - hovädziemu, na "kurátenka", ...! Pripájam sa k Tvojemu "rechtu", kto ju nemá rád, nech ju pri varení nahradí, čím len chce!!!
svedka
Konecne super chutna hribovicka bez nejakych zavarenych hribov...super,pre mna vianocna omacka :))
beliana
Tie protivegetove komentare mi pripominaju situaciu, ked sa "celebritnych" damiciek pytaju, aky napoj piju najradsej. A vzdy povedia - suche biele vino... lebo to leti, to je moderne, hoci suche vino je odporne kysle... Rovnako aj to s vegetou - hovori "sa", je moderne kritizovat vegetu, hoci vsetkym chuti...:)
mijaita
@beliana omyl, to neni o vegete jako takove ale o tom, ze vegeta je dochucovadlo a do receptu se nehodi. Mame psat treba ze si davame do polevek maggi, jidlo dochucujeme chili ? A proc neni vegeta v receptech babicek, ktere se tu sklonuji a vynaseji do nebes? Takove tim padem nemohou byt bran na zretel? Mikomu nevadi, ze babicky maji recepty bez vegety? Nejde o to jesli je domaci nebo kupovana, ale o to, ze je to pouze dochucovadlo! No uz mlcim, nebo me umlatite :-)
tiginko
@beliana suché biele víno je odporne kyslé?? Teraz si ma fakt pobavila. Asi patrím medzi "celebritné dámičky", lebo iné ako suché nepijem :-)
eviana
@gordonko , táto polievka má jednu veľku, čo veľkú obrovskú vadu... že ju nemám teraz pred sebou v poriadne naloženom tanieri... mňaaaaaaaaaam... dokonalosť sama (tie nuansy v kuchyni si každý už podoťahuje podľa vlastnej chuti, či zvykov... neriešim ;)) 5* jasných a keď budeš variť nabudúce, daj mi prosím vedieť prídem Ti škrabkať ako Harino na dvere ... aj riady umyjem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia