Foto: gordonko
tuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné Zobraziť celý popistuto maškrtu som jedol na Podhradí za Topoľčanama , recept pridávam ako sezonné jedlo z čerstvých húb , ale dá sa to uvatiť aj zo sušených ....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
čerstvú smäsku húb očistíme pokrájame na vätšie kúsky ,opláchneme
-
2
hríby dáme variť do osolenej vody , pridáme trochu mletého korenia , vegetu ,nové korenie a bobkový list
-
3
huby varíme do zmäknutia
-
4
do druhého hrnca si dáme olej , postrúhaný alebo prelisovaný cesnak jemne osmahneme
-
5
pridáme hladkú múku a vymiešame si hustejšiu zápražku
-
6
asi takúto
-
7
zapražku premiešame s mliekom ( 2 litre ) a prelijeme ju do hrnca z hubami
-
8
zjemníme smatankou
-
9
dochutíme cukrom a ....
-
10
v mikrovlnke zohriatým octom - vtedy sa vraj mlieko nikdy nesekne
-
11
no a polievočku máme hotovú DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu