Jablkové ružičky fotorecept

anicka245 - fotkaanicka245, 10. októbra 2014
Jablkové ružičky (fotorecept)
Foto: anicka245

Tento recept som zahliadla tak narýchlo v televízii, to čo som si zapamätala som dala na plech a myslím, že jablková pochúťka sa vydarila. Videla som viac receptov, kde sa jablká varia, alebo sa dáva len lístkové cesto a jablká a nič iné.. tento koláčik je šťavnatý, práve ho chystám na jablkové hodovanie.

9
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozbalíme (kto kupuje v celku tak vyvaľkáme na cca 2 mm) a natrieme ho jablkovým džemom.

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Na to nasypeme škoricový cukor, celé jedno balenie vyjde akurát na jedno lístkové cesto a cesto si rozdelíme na pásy cca 4,5 cm široké.

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Jablká si nakrájame na tenučké mesiačiky, také ako na obrázku, aby sa dali pekne ohýbať a nepraskali nám

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    poukladáme ich na pás, tak ako je na obrázku, jeden cez druhý

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    zvyšné cesto preložíme na jablká

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    a opatrne zrolujeme.. koniec lístkového cesta zapravíme

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    a vznikne nám jablková ružička

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    dáme piecť na 180 stupnov cca pol hodinu

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    ... a už krásne rozvoniava celý byt :-) dobrú chuť

    Jablkové ružičky (fotorecept)  - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

mariamka
krasne a efektne, jablkovy dzem je aky? tusim som taky nevarila, ale asi nie je podmienkou, paci sa mi aj prepracovany postup, prajem pekne jablkove hodovanie :) este ma napadlo, co tak pokvapkat ich teplym medom alebo nejakym maslovym karamelom, fu,, :))
anicka245
mariamka kľudne si ho môžete doplniť o čo chcete, na čo len máte chuť, myslím si, že med aj karamel je dobrý nápad :-) fantázii sa medze nekladú :-) mne sa tento recept páči viac ako som našla, pripadá mi šťavňatejší. A jablkový džem robí moja mama z domácich jabĺk, ale myslím, že ani marhuľovým by sa nič nepokazilo :-)
katkat
krasne :) ako sa daju jablcka nakrajat tak na tenko? ja by som ich mala kazde ine, jedno hrubsie ako druhe :D... skrabkou to asi neurobim tak pekne, ze?
kukulienka71
Ježinku, tie sú nádherné!! už som to videla aj inde, ale neboli tak krásne ako tvoje. Už aj máš mojich 5* za umelecký dojem;-)
denyany
Krása! Až by mi to bolo ľúto zjesť-ale nie, veď na to sú tie krásne ružičky. Až ma kopne tvorivá múza, tak iste urobím.
tatranka
Veľmi pekné.Dostala som tento recept v emaily a tiež som sa ho chystala vyskúšať.Mám rada takto inovované pečivko-koláčiky.
jerica
K tomu niet čo dodať, jedine spraviť, krásne prezentované, foto N°1 :-)
je to za 5*, kk.
valeri
pozerám s otvorenými ústami :-)). hoci tu už takéto podobné recepty boli, neboli takéto krásne a lákavé. Už viem čo upiecť cez víkend. KK
babidka
Krasne su ! Ja som podobny recept tiez davnejsie videla a skusala som a skusala , ale ani jeden moj kolacik nebol taky pekny ako tvoj :-) Ale nic to , skusim to este raz !
staja
No to je krása, chcela by som vyskúšať aj keď nebudú asi také krásne ako tieto.
tothka
Máš ich veľmi pekné, moje sú už v rúre, tak som zvedavá čo z nej vytiahnem. Super jednoduchá a rýchla príprava, teraz príde moment prekvapenia, už sa teším.
anicka245
@katkat ja som krájala obyčajným nožíkom, so škrabkou som neskúšala :-)
@babidka veru treba skúšať :-) ono čím sú tie jablkové mesiačiky tenšie, tým krajšie to potom po upečení vyzerá..
@staja treba vyskúšať, určite budú krásne!
@tothka daj potom fotku, určite sa podarili! :-)
tothka
Podarili sa , boli výborné. Ja som dala viac džemu ako bolo treba, takže mi trošku povytekal, nabudúce budem vedieť. Foťák - no zistila som že nie je doma, presťahoval sa k dcére, takže tiež nabudúce.
tinca
bez komentára efektné na pohľad a isto veľmi chutné. A pritom rýchlovka:)
trasko
Ja som citala na jednej stranke,ze po upeceni potriet teplym marhulovym lekvarom....bolo odfotene a ozaj sa pekne leskli a ze nie su take suche :-)
anicka245
@trasko kedze ide lekvar uz dnu do listkoveho cesta, tak tieto ruzicky su stavnate, nie su suche, ale ak niekto robi bez lekvaru, tak odporucam dat, mozno ako pisete navrch, lekvar :-)
vegetariankajana
Ruzicky vyzeraju prenadherne...rcp som videla tiez v telke a uz vtedy som si povedala, ze treba vyskusat, ale teraz som sa len ubezpecila, ze naozaj vyskusam...tam davali rozriedeny marhulovy lekvar a po upeceni natreli medom a tiez jablcka trosku obvarili, ale vidim, ze je to prudko jedle aj s malymi obmenami...J.
50821_1445933184 - profilový obrázok
lif
lif
Dnes som ich robila prvy krat a boli vyborne a ani s tym nebolo tolko roboty :)