Foto: anicka245
Tento recept som zahliadla tak narýchlo v televízii, to čo som si zapamätala som dala na plech a myslím, že jablková pochúťka sa vydarila. Zobraziť celý popisTento recept som zahliadla tak narýchlo v televízii, to čo som si zapamätala som dala na plech a myslím, že jablková pochúťka sa vydarila. Videla som viac receptov, kde sa jablká varia, alebo sa dáva len lístkové cesto a jablká a nič iné.. tento koláčik je šťavnatý, práve ho chystám na jablkové hodovanie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozbalíme (kto kupuje v celku tak vyvaľkáme na cca 2 mm) a natrieme ho jablkovým džemom.
-
2
Na to nasypeme škoricový cukor, celé jedno balenie vyjde akurát na jedno lístkové cesto a cesto si rozdelíme na pásy cca 4,5 cm široké.
-
3
Jablká si nakrájame na tenučké mesiačiky, také ako na obrázku, aby sa dali pekne ohýbať a nepraskali nám
-
4
poukladáme ich na pás, tak ako je na obrázku, jeden cez druhý
-
5
zvyšné cesto preložíme na jablká
-
6
a opatrne zrolujeme.. koniec lístkového cesta zapravíme
-
7
a vznikne nám jablková ružička
-
8
dáme piecť na 180 stupnov cca pol hodinu
-
9
... a už krásne rozvoniava celý byt :-) dobrú chuť
varecha.pravda.sk/recepty/jablicka-s-rozinkama-a-skorici/...
je to za 5*, kk.
@babidka veru treba skúšať :-) ono čím sú tie jablkové mesiačiky tenšie, tým krajšie to potom po upečení vyzerá..
@staja treba vyskúšať, určite budú krásne!
@tothka daj potom fotku, určite sa podarili! :-)
5* a kk.