Domáce tekvicové pyré fotorecept

lovemuffin - fotkalovemuffin, 16. októbra 2014

Tekvicové pyré môžete urobiť vpodstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr Zobraziť celý popisTekvicové pyré môžete urobiť vpodstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr sa z nich vyrezávajú strašidlá. Ja som v obchodoch videla dva druhy tekvice - hokkaido a podlhovastú tekvicu na pečenie. Ja preferujem práve hokkaido pre jej krásnu sýtu oranžovú farbu.

35-45 minút
na 200 °C

Suroviny

 malá




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, odrežeme stonku a prekrojíme ju na polovicu zvislo. Lyžicou vydlabeme semená (tie si môžete opražiť do polievky). Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň tekvice prekrojenou časťou dolu. Pečieme na 200 stupňov približne 35-45 minút. Tekvica je hotová, keď do nej zapichnete nôž úplne ľahko. Povrch tekvice bude miestami hnedý a popraskaný, vtedy je správne prepečená.

    Domáce tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečenú tekvicu necháme trochu vychladnúť a potom z nej jednoducho ošúpeme vrchnú šupku. Ak nie je dostatočne upečená, nepôjde vám šúpať, ale môžete vnútro vyškrabať lyžicou. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka (prípadne použite kuchynský robot). Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe, prípadne sa dá aj zamraziť.

    Domáce tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

zolik
Pekny jesenny recept na prilohu, alebo ako polotovar na dalsie spracovanie. Uz je v kok za 5*. Pekny den.
gabriele
vyborny recept...podobne si robim tekvicovy polotovar aj ja...tekvicu zbavenu jadierok vsak krajam na asi 2-3 cm pasiky...po upeceni ju mixujem aj so supou...ta je velmi jemna...obsahuje vela hodnotnych latok...skoda ju je vyhodit...toto pyre sa da vyuzit na mnoho sposobov...ja ho zamrazujem v mensich porciach...zo semienok urobim vyvar a pouzivam do polievok
2010
Tak ako nejem neochutene zemiakove pyre, preco by som jedol tekvicove? Robime casto a presne tak isto ako zemiakove pyre + maslo, mlieko, sol korenie :-) dakedy miesame pol na pol.
havino
aj ja nastavujem môjmu DIA zemiakové pyre tekvicou, pretože čisto zemiakové je pohroma pre DIA, nevedia, ani chlapci ked nepoviem, maslo, mlieko a pyre na nepoznanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia