Foto: lovemuffin
Tekvicové pyré môžete urobiť vpodstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr Zobraziť celý popisTekvicové pyré môžete urobiť vpodstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr sa z nich vyrezávajú strašidlá. Ja som v obchodoch videla dva druhy tekvice - hokkaido a podlhovastú tekvicu na pečenie. Ja preferujem práve hokkaido pre jej krásnu sýtu oranžovú farbu.
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, odrežeme stonku a prekrojíme ju na polovicu zvislo. Lyžicou vydlabeme semená (tie si môžete opražiť do polievky). Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň tekvice prekrojenou časťou dolu. Pečieme na 200 stupňov približne 35-45 minút. Tekvica je hotová, keď do nej zapichnete nôž úplne ľahko. Povrch tekvice bude miestami hnedý a popraskaný, vtedy je správne prepečená.
-
2
Upečenú tekvicu necháme trochu vychladnúť a potom z nej jednoducho ošúpeme vrchnú šupku. Ak nie je dostatočne upečená, nepôjde vám šúpať, ale môžete vnútro vyškrabať lyžicou. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka (prípadne použite kuchynský robot). Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe, prípadne sa dá aj zamraziť.
Diskusia k receptu