Hlivová omáčka fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 4. októbra 2014
Hlivová omáčka (fotorecept)
Foto: jarbra

Huby mam rada, velmi ich nepoznam, preto si pre istotu nakupujem v obchodoch. Tato hlivova omacka mi velmi chuti, priprava je velmi jednoducha.

Suroviny

250 g
200 ml
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu ustricovu oplachneme, nechame odkvapkat na sitku.

    Hlivová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajame na rezanceky.

    Hlivová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ocistenu cibulu, podusime na oleji, pridame hlivu, okorenime rascou a solou ... spolu podusime do makka, ked treba podlejeme vodou.

    Hlivová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do smotany pridame muku, spolu zmiesame a zahustime.

    Hlivová omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Privedieme do varu, odstavime ...

    Hlivová omáčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ochutim, okorenime podla chuti. Podavame s knedlou.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Verim,ze je dobra.Posledne som robila Veal Scallopini a nemala som sampiony,ale mala som hlivu tak som ju pouzila a aj v buducnosti budem robit iba s hlivou ustricovou,dodala jedlu vybornu chut.
Veru,@jarbra ,dobre a zdravo si navarila.Lebo hliva ustricová znižuje cholesterol,podporuje imunitu,má antibiotický účinok,priaznivo ovlivňuje kožné choroby a vraj spomaľuje starnutie :-)))
Práve idem zajtra kúpiť hlivu (je v akcii) na paprikáš, teda bez smotany, s ňou som robila minule, robím podobne ako @jarbra , len dávam aj trochu červ. mletej papriky a dve smotany zmiešavam dokopy, sladkú aj kyslú. Je to hlavne jedlo môjho muža.
ja mám prvú úrodu hlivy,neprehaňam ale možna aj tri kg.Tu omáčku poznám je výborná s knedlikom ale bez mäsa. ešte môžeš skúsiť zahustiť namiesto múky solamylom, mne sa zdá, že je jemnejšia, ale každy má svoj spôsob, hlavne, že nám chuti...
moc kyslé a husté, pridala som pol litra mlieka a super je v tom aj syr, my sme si na vrch roztopili eidam čiže aj črievko do toho bude odbré

Pridaj komentár k receptu: