Foto: eldina
Robila som domáce Tabasco a ostalo mi až priveľa "drte" z feferóniek..Je to tak pikantné, že malá fľaška by nám vydržala aj roky :))..preto Zobraziť celý popisRobila som domáce Tabasco a ostalo mi až priveľa "drte" z feferóniek..Je to tak pikantné, že malá fľaška by nám vydržala aj roky :))..preto vymýšľam a hľadám na nete, ako to zúžitkovať, našťastie mi napadlo, že máme radi ázijskú sladko-kyslú omáčku a čo nenájdem? jednoduchý, lacný domáci recept, ktorý vôbec nezaostáva za tými kupovanými ..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: (určite máte všetko doma bežne) :))
-
2
Do choppera, či iného "krájača" dať chilli, cesnak, ocot, soľ, cukor, všetko dobre vymixovať...
-
3
Všetko preliať do menšieho hrnca, nechať asi 5 min povariť (na slabom ohni, aby sa nevyparila tekutina).
-
4
1 Pl škrobu zmiešať s 2 Pl vody, pridať do hrnca a ešte chvíľu povariť (cca 2 min)..naliať do fľašky..
ako dlho omáčka vydrží? Môže so urobiť aj do zásoby(zavariť) ,alebo len na priamy konzum do chladničky.
Vsetko dobre,nech sa Ti dari...
udělám.Mám pálivé věci rád a všichni u nás doma.Děkuji za recept.