Foto: ingova
Tieto strakoše sú sladké hlavné jedlo, majú ho radi hlavne deti.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Višne odkôskujeme.
-
2
Múku preosejeme, pridáme asi pol lyžičky soli, rozšľahané vajce a vlažnú vodu
-
3
Všetko dobre premiešame.
-
4
Višne zamiešame do cesta.
-
5
Dáme variť osolenú vodu a lyžičkou naberáme cesto s jednou višňou do vrelej vody. Keď knedlíčky vyplávu vyberieme ich do sita a opláchneme studenou vodou.
-
6
Pripravíme si zomletý mak s cukrom, strakoše posypeme makom a polejeme roztopeným maslom.
mám tu podobný recept, tiež ich robievame a sú u nás oblúbené :-) a tie tvoje s višňami, môžu byť ešte lepšie