Špenátové taštičky
Špenát v hlbšej panvici roztopíme, ochutíme a pomaly dusíme, kým sa odparí všetka voda, ...
Vajíčkovo-jablkový šalát
Tento rok mám bohatú úrodu letných jablk. treba ich každý deň zbierať zo zeme a ihneď...
Zemiakové hranolčeky
Od mamky som si vypočula recept ktorý videla v televízii a sama aj vyskúšala na vysmážané hranolky...
Kelové placky
Zostala mi polka kelu. Prívarok s perkeltom bol v týždni, tak som sa rozhodla...
Cícerový šalát
Aj som uvažovala, či ho tu dať, ale keď strašne jednoduchý a strašne dobrý bol:-) Záhradková...
Chrumkavý ryžový puding s makom
Variácia na ryžovú kašu s príjemným chrumkavým makovým efektom. Maškrta z programu "Když vaří táta"...
Plnený pečený patizón
Záhradky sa pomaly začínajú plniť dobrotami - uhorka, paradajka, paprika, cuketa, patizón a...
Roláda s karamelovo-kokosovou náplňou
Jednoduché, nepečené, stočené v oblátke... kokos spolu s orechmi a karamelovou príchuťou.
Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...
Marinovaná žlutá cukina
Ke všemu grilování je výborný salát z lahodné žluté tekvice, dobře vychlazený.
Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Bryndzový osúch s kôprom
Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou...
Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky
Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir
Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...
Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...
Fit chlebík
Poslednú dobu ma z pečiva dosť nafukuje, ale zas bez neho nedokážem byť... Tak tu...
Bryndzovníky
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P
Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...
Polévka z mangoldu
Hlavní surovinou jsou mangoldové řapíky červené i bílé. . Polévka je lehce navinulá, lahodné,...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Chrumkavý osviežujúci letný šalát
Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu chrumkavý osviežujúci...
Jahodový rez nepečený
Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila...
Teplý karfiolový tatarák
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto...
Baklažánovo-hubový stroganov
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha. pravda. sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept. html Este nieco. V nazve...
Studená uhorková polievka
Recept je z No. Salty, vyskúšala som ho a je to najrýchlejšia, najosviežujúcejšia a najchutnejšia...
Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom
Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...
Zapekané baklažánové lodičky so škoricou
Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)
Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...