Foto: palokuchki
Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Moja najoblubenejsia tekvica je butternut. Pouzivam ju vsade. Na tento recept je vhodna hocijaka zlta tekvica. Zalezi na vas, ktoru si vyberiete. Tekvicu som ocistila, pokrajala na kocky a uvarila som ju na pare. Do dalsieho hrnca som dala vodu na uvarenie rezancov. Na rozpustenom masle som poprazila roztlaceny cesnak a pokrajane salviove listky.
-
2
Uvarenu tekvicu som pridala k oprazenemu cesnaku a salvii. Tekvicu som trocu roztlacila vareskou. Chcela som aby mi zostali male kusky tekvice.
-
3
K tekvici som pridala smotanu, syr, 3/4 salky zo zliatej vody kde sa varili rezance, sol a cerstvo mlete korenie styroch farieb.
-
4
Vsetko som spolu premiesala, chvilu povarila 3-4 minuty. K hotovej omacke som pridala natrhanu petrzlenovu vnatku a nakrajane salviove listky.
-
5
Toto jedlo je chutne ako lahka vecera, ci obed. Vhodne je tiez ako priloha k pecenemu alebo vyprazanemu masu.
Diskusia k receptu