Foto: flower
Keďže lepok mi nerobí dobre, skúsila som si vyrobiť cestoviny podľa mojej chuti sama :) Výsledok mi stál za to :) Kto chce, môže Zobraziť celý popisKeďže lepok mi nerobí dobre, skúsila som si vyrobiť cestoviny podľa mojej chuti sama :) Výsledok mi stál za to :) Kto chce, môže si ich spraviť v čisto pohánkovej verzii. Množstvo je na 2 väčšie porcie.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny spojíme a cesto dobre vymiesime. Necháme 30 minút odpočívať.
-
2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme do požadovanej hrúbky, pomúčime aj zvrchu, aby sa nám neskôr cestoviny nezlepili.
-
3
Po dĺžke narežeme na približne rovnako široké pláty, ktoré na seba poukladáme a nakrájame na rezance alebo iný preferovaný tvar.
-
4
Cestoviny pekne pooddeľujeme, rozložíme na plech a necháme aspoň 30 minút postáť.
-
5
Varíme v osolenej vriacej vode "al dente". Cca po 10 minútach ochutnať, ak sú ešte trocha tvrdé, ale už nie surové, tak sú hotové :)
- 6
Pripravíme ich napríklad s paradajkovo-mäsovou omáčkou :) Ďalšie nápady? :)
- 6
Som rada, že vás recept potešil. Dá sa samozrejme experimentovať aj s inými múkami - pšenová, quinoa, cícerová, ľanová.... alebo ako najbežnejšie bezlepkové cestoviny - kukuričná múka...