Kvasená kapusta fotorecept

marcel83 - fotkamarcel83, 12. októbra 2014 13:39
Ďalšie recepty »
Kvasená kapusta (fotorecept)Foto: marcel83

Aj na byte sa dá, síce len v malom množstve, pripraviť "domáca"

Suroviny

5 kg
1 veľká
10 guličiek
5 guličiek
5 PL
2,5 PL
1 list
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu si nastrúhame na strúhadle /ja som použil kuch. robota/

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si na polmesiačiky cibuľu.

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme koreniny.

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme cca hodinku postáť /aby kapusta pustila vodu/

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nachystáme si kameninový súdok /môžeme natlačiť aj do 5 litrového pohára - v tom prípade necháme kvasiť v tme/

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Natlačíme kapustu do súdka. Vo vandlíku nám zostala voda.

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo starých plochých drevených varešiek mám spravené také "rozšprajce"

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    "Zašprajcujeme" nimi kapustu

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Konce, ktoré mi po odrezaní na potrebnú dĺžku zostali, použijem ako rozperu medzi vrchnou vareškou a hrdlom súdka. Dolejeme vodu, ktorá nám zostala vo vandlíku. Kapusta by mala byť ponorená, inak nebude chrumkavá, ale zmäkne.

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zavrieme súdok, nalejeme vodu do tesniaceho žľabu a súdok uložíme na teplé miesto, nie do prievanu. Vodu v žľabe priebežne kontrolujeme a dolievame. Dĺžka kvasenia závisí od toho, ako kyslú chceme mať kapustu. U nás je to zhruba mesiac. Treba si to odsledovať.

    Kvasená kapusta (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist