Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...
Opekance - Bobaľky - Dukátové buchty
Bez týchto "bobaľok" si Vianoce nevieme predstaviť. Dala mi ho moja mamka, nič na ňom...
Pečené mäso, dusená kapusta, knedle
Tak toto je moje najobľúbenejšie jedlo na svete!Aj v reštauráciách si ho zvyknem objednať, semtam ma prekvapia...
Jogurtové lievance
Rýchle, lacné a fajné. Recept som napísala na jeden klasický jogurt.
Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...
Hovädzie len tak narýchlo a ryža natural
Toto je príklad ako ja varím... nachystám si čo budem variť a potom ešte pridám tamto...
Slávnostný bochník na sviatočný stôl
Veľmi chutný bochník, môže vyzerať slávnostne na sviatočnom stole.
Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno
Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je...
Kuracia pečeň s jablkami a slovenskou ryžou
Pečeň z bársakého zvieraťa považujem za lahôdku v pravom slova zmysle, ktorú predčí, aspoň podľa...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...
Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...
Dalmatínske vianočné menu: Fritule
Na Štedrý deň alebo chorvátsky „Badnjak“ sa v Dalmácii jedia ryby a fritule - malé, okrúhle,...
Plnená mrkvová palacinka
Včera sme mali túto ľahkú večeru... robila som tieto mrkvové palicinky už s rôznymi plnkami, ale...
Morčacie karí s karfiolom a hráškom
Karí je jedlom, ktoré je rovnako chutné vo vegetariánskej verzii ako i s mäsom. Dnes...
Mrkvovo-zemiaková baba
Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s...
Losos s bylinkami a pečenými zemiakmi
Tento recept robil tuším minulý týždeň Zdenek Pohlreich vo svojej relácii. Zapáčil sa mi, tak som ho...
Morčacie krídlo na hrášku
Dnes sme mali na obed vynikajúce morčacie krídla. robila som ich na starilizovanom hrášku a podávala...
Bravčovo-morčacia roláda
Dnes máme veľmi chutný obed. upiekla som bravčovo-morčaciu roládu s plnkou do ktorej som použila, ...
Tatarák, ako ho robím pre nás ja
Zelený štvrtok `64 – reštaurácia Grand, oproti železničnej stanici v Žiline – za stolom žižkovec, ...
Predvianočná paštéta môjho otca
Hľadala som v maminých receptových zošitoch nejaké neokukané vianočné pečivo. A našla som recept na otcovu...
Pečené králičie stehná na tymiane špikované údenou slaninou a cesnakom
Môj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné...
Kuracie kúsky so zeleninou v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke
Ľahké, rýchle, jednoduché a chutné jedlo...
Polievka – Rajský krém – alebo – môj Bisque po Slovensky
… vznikla, lebo sa „našinec zaťau“! … a keď sa „našinec zatne“, tak to je...
Paradajkovo-seitanové korenené guľky
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa...
Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...
Syrčák
Experimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie....
Gazdovské palacinky s kapustou a klobásou
Dalo by sa polemizovať o tom, či sa majú volať palacinkami, lángošom, alebo zemiakovými...
Lokše s makom aj lekvárom
Recept som našla v časopise Nový čas. Mám viac receptov na lokše, ale tieto som vyskúšala a...
Pečené kuracie stehná v marináde z citrónov, cesnaku, oleja a peperoncino maciato
V nedeľu mám rada pohodlné varenie, osolené kuracie stehná som naložila do marinády z citrónovej šťavy,...