Foto: elysa
Recept priniesol môj muž, že vraj je to dobré, tak som ho skúsila. Na Vareche som veľa týchto receptov nenašla, tak ho pridávam. Zobraziť celý popisRecept priniesol môj muž, že vraj je to dobré, tak som ho skúsila. Na Vareche som veľa týchto receptov nenašla, tak ho pridávam. Bábovka je chutná za tepla aj na studeno. Podávala som k nej zemiakové pyré od @eviana z receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym- z/45921-recept.html
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Omylom som z mrazničky vybrala vykostené stehná namiesto pŕs, ale bol to správny omyl...Tu sú spotrebované suroviny.
-
2
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie- moja má rozmer priemer 20cm a výšku 8 cm. Najskôr som dala papier okolo stredu...
-
3
A potom okolo...
-
4
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
-
5
Polovicou mäsa vyložíme formu.
-
6
Pridáme klobásu pokrájanú na cca 0,5cm kolieska. Jemne pritlačíme.
-
7
Kyslú smotanu a dve celé vajcia spolu rozmiešame. Osolíme a okoreníme.
-
8
Polovicu smotanovej zmesy vylejeme na klobásku.
-
9
Pridáme nahrubo nastrúhaný syr- viac ako polovicu.
-
10
Pridáme vajcia.
-
11
Prikryjeme plátkami anglickej slaniny.
-
12
Pridáme ostatné mäso, zbytok syra.
-
13
Zasa plátky slaniny a zalejeme zbytkom smotanovej zmesy.
-
14
Dobre zavrieme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C, formu položíme na plech, hrozí vytečenie trochy šťavy pri pečení.
-
15
Po hodine odokryjeme a dopekáme ešte aspoň 30 minút, necháme mierne ochladnúť a vyklopíme na podnos. Krájame ako bábovku na "sladko".
*****
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-babovka/6693-recept.htm...