Bábovka z kuracieho mäsa fotorecept

elysa - fotkaelysa, 23. marca 2014
Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept)
Foto: elysa

Recept priniesol môj muž, že vraj je to dobré, tak som ho skúsila. Na Vareche som veľa týchto receptov nenašla, tak ho pridávam. Bábovka je chutná za tepla aj na studeno. Podávala som k nej zemiakové pyré od @eviana z receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym- z/45921-recept.html

6-8
porcií
35 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

800 g (alebo vykostené stehná)
 plátky
150 g
6 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omylom som z mrazničky vybrala vykostené stehná namiesto pŕs, ale bol to správny omyl...Tu sú spotrebované suroviny.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie- moja má rozmer priemer 20cm a výšku 8 cm. Najskôr som dala papier okolo stredu...

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A potom okolo...

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicou mäsa vyložíme formu.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme klobásu pokrájanú na cca 0,5cm kolieska. Jemne pritlačíme.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kyslú smotanu a dve celé vajcia spolu rozmiešame. Osolíme a okoreníme.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polovicu smotanovej zmesy vylejeme na klobásku.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme nahrubo nastrúhaný syr- viac ako polovicu.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme vajcia.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prikryjeme plátkami anglickej slaniny.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme ostatné mäso, zbytok syra.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zasa plátky slaniny a zalejeme zbytkom smotanovej zmesy.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dobre zavrieme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C, formu položíme na plech, hrozí vytečenie trochy šťavy pri pečení.

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Po hodine odokryjeme a dopekáme ešte aspoň 30 minút, necháme mierne ochladnúť a vyklopíme na podnos. Krájame ako bábovku na "sladko".

    Bábovka z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
presne toto mi spomínala kolegyňa a veľmi chválila, teraz to vidím aj "naživo" :) Ona použila kuracie prsia, ale ja by som dala ako Ty, radšej stehná. Ukladám a posielam ***** .
@elysienka , aká krásna bábovečka... už som o takomto niekde počula a dumala o nej, ale po tomto Tvojom krásnom recepte veru prejdem od dumania k činom... a tiež chválim Tvoj "omyl" so stehnami, podľa mňa to je do nej to pravé ... vyzerá krásne aj v reze (sa ozval rezofil vo mne :)) Ďakujem Ti za skvelú inšpiráciu :) 5* KK
tiež mi to je známe či z netu, či z mailov neviem, ale neskúšala som a nejedla ani, ale páči sa mi kombinácia, či už v bábovkovej, alebo v menšom plechu, forme, dobre, že si tie stehná omylom vybrala, šťavnatejšie mäso
to musi byť veľmi dobre, ja si to predstavujem ako chuti za studena,určite sa daju využiť aj zvyšky z chladničky, určite vyskúšam
robila som ju prvý krát, určite nie posledný, výborná bola aj na studeno, do večera sme ju zjedli, zjedla sa skôr ako sladká:), mám doma troch chlapov, drží pekne po kope, keď ochladne tak ešte lepšie, ďakujem všetkým za nahliadnutie:)
Niečo podobné som robila tiež s blanšírovanými kelovými listami, len nie vo forme bábovky ale malého pekáča z ohňovzdornej keramiky.(predáva IKEA po 2 kusy, jedno väčšie a druhé menšie, a dá sa v tom aj servírovať). Ja som recept našla na jednej maďarskej web stránke, chuťovo to bolo veľmi dobré.Vyskúšam aj Tvoj recept, ten sa dá pekne servírovať, že sa vyklopí z formy.
ďakujem všetkým, @babidka , keď som pridávala recept, hľadala som na Vareche, vyhodilo mi aj tento, ale nebol dávno pridávaný tak som sa rozhodla pridať... bol to "pokus", ktorý u nás zostane, je chutná za tepla aj za studena...

Pridaj komentár k receptu: