Hanger steak na flambovanej fazuľke fotorecept

afataga - fotkaafataga, 23. marca 2014
Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept)
Foto: afataga

Po dlhšej dobe zasa steak

2
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 strúčiky
2 hrste
1 dl (alebo zeleninový)
0,5 dl
1 kocka
2 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso som vybrala z chladničky asi 40 min. pred prípravou, umyla som, osušila a nechala na linke, tesne pred prípravou som ho posolila a posypala korením podrveným v mažiari

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Treba si všetko prichystať, lebo už to budú fukoty že až

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som prudko opiekla na rozpálene panvici z každej strany, spolu cca 3 min.

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Steaky som dala na tanier a zakryla poklopom, môže sa dať do rúry na 2 min. na 53° a potom nechať ešte zakryté, aby sa uvoľnilo. Do panvice som dala chilli a cesnak nakrájaný na hranolčeky a ponaháňala po panvici asi pol minúty

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som rozmrazenú fazuľku a podliala vývarom, ten sa asi za minútu vyvaril

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz príde to najzaujímavejšie a najrýchlejšie: panvicu som odtiahla nabok, naliala whisky a zapálila, alkohol takmer okamžite vyhorí, tu som už zapojila pomocného fotografa

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Panvicu som vrátila naspäť, pridala som kúsok čokolády, mám rada kombináciu chilli, horká čokoláda a whisky

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sa rozpustila, odstavila som a pridala kúsok masla

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Maslo sa takmer okamžite rozpustí a môže sa obedovať. Ja som si dala len s fazuľkou, moja polovička ešte so zemiakmi

    Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

frezia68
Veľmi pekný recept,fotky,aj kombinácia,si moja krvná skupina,už ke v KK :-)))
havino
flambované, čokoláda, chilli, no toto!!! mne by tá fazuľka stačila, našťastie mäso také nemusím, ale papkáčov doma naň mám troch a že pomocného fotografa a na osvetľovačov si zabudla, ukážková foto, ako tu predomnou na stole
frezia
Krasny recept, s tou cokoladou som to este neskusala, ale moze to byt zaujimave.
janula1989
WOW perfektné! Nikdy by ma nenapadlo dať do fazuľky aj čokoládu,ale prečo nie. A to mäso...mmm tak na takom som závyslá. Určite vyskúšam. U nás to bude presne tak isto, priateľ so zemiakmi a mne stačí fazuľka :)
eviana
Ja by som sa dohodla s @havino a pojedla mäso, jej by som nechala fazulky, mne by samotné isto nestačili... paráda, tlieskam :)
havino
no počkaj @eviana , ja by ti nechala len stred mäsa, prepečené kraje by som si poodkrajovala a včul neviem či súhlasíš :-)
margaretka28
aj mne by stačila tá fazuľka, ale zjedla by som aj to mäsko, len pre mňa by muselo byť prepečené, ved vieš :-)
jozka2
beaftek je velmi kvalitne upeceny,na tanieri to nyzera super,5
elysa
@afataga ja by som to spratala všetko :), nádhera od začiatku až do konca- tak ako som u Teba zvyknutá, perfektné 5*
tiginko
zaujímavá kombinácia...mäso je presne podľa môjho gusta. Opäť bez chyby, stejková královná :-)
paploska
no, super niečo pre moje kanáliky....ale čokoládu by som vynechala :-)
elmer
vyzera to fajn, takato kombinacia ma este nenapadla, ta cokolada sa mi tam paci...
afataga
dakujem za nahliadnutie aj komentare
@frezia 68 to som nevedela, ze aj ty si nasa :-)
@izabella929 snazila som sa :-)
@frezia vsetko raz treba vyskusat
@havino a @eviana a vy co si tu delite moj tanier? to ja by som akoze mala zostat hladna? :-)
@janula1989 daj vediet, ak skusit
@margaretka28 ved ja viem :-)
@jozka2 to bude tym tanierom :-)
@elysa no obcas sa zadari
@tiginko a kde mas toho gusta? este si nam ho neukazala :-) a neprehanaj
@paploska asi si myslela pohariky :-) neboj sa tej cokolady, da zaujimavu prichut, skus dat polovicu pre zaciatok
@elmer ako som uz spomenula, treba skusit
kukulienka71
Vyzerá krásne tvoja kreácia!ja tiež len prepečené mäsko,fazuľky milujem,zdivočila si to:-)
svedka
No krasa,to je pre toho mojho ako stvorene.Vidim 2 zakladne ingrediencie :maso a whisky...ehm ehm aku whisky si pouzila?S cokoladou sa mi asi hodi viac nejaka Amerika,ale ked ja som taka skotska :))
svedka
a inak,ja davam este trosku medu a hlavne ,nech sa ludia neboja tej cokolady,ved to je parada :) do vypeku potom nalejem trochu smotany atd
afataga
@ancicka dakujem
@kuku a co si ty myslis, ze len ty mas pravo na divociny? :-) dik
@svedka dakujem, skotsku som pouzila, ja vacsinou davam do vypeku cervene vino a zredukujem, skusala som aj smotanu a huby, ale whisky a smotana to uz sa mi zda fakt divocina :-)
svedka
whisky so vsetkym je dobra a slanina je najlepsia zelenina-to pocujem snad kazdy den,tak zaiste ma pochopis :)
hanak
@afataga , tak takáto dobrota si zaslúži onikanie! Rád to skásim, len to flambovanie. Minule to dopadlo katastrofálne. Musím si to natrénovať niekde na dvore.
afataga
@svedka :-))) ja to poznam v inej verzii: najlepsi zakusok je klobasa :-)
@hanak dakujem, ked sa ma priznat, mala som po ruke hasiaci pristroj :-), cestne pionierske :-)
hanak
@afataga , verím Ti, ja by som to už bez neho tiež nerobil. Hrozila mi výmena digestora, ale manželke sa podaril zázrak, neviem ako, ale pekne to všetko vyčistila. Akurát som mal zákaz vstupu do kuchyne. Ale po mesiaci ju to prešlo:-)
elysa
@afataga odhoď skromnosť, Ty si taký amatérsky steak-majster na vareche- pre mňa určite :)), nech Ti to aj ďalej steakuje :))
afataga
@elysa odhadzujem, ale len pre teba, si ma rozosmiala :-))), dakujem, budem sa snazit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia