Jarné kuracie prsia plnené bryndzou a špenátom obalené údenou slaninkou fotorecept
Foto: pusta
Včera bol 1. jarný deň a zažiadalo sa nám dnes na obed niečo s nádychom jari. Naplnila som kuracie prsia jarnou bryndzou a baby Zobraziť celý popisVčera bol 1. jarný deň a zažiadalo sa nám dnes na obed niečo s nádychom jari. Naplnila som kuracie prsia jarnou bryndzou a baby špenátom, obalila s domácou údenou slaninkou a upiekla. Bolo to zase čosi iné a úžasne dobré.
porcie
príprava
na 180 + 200 °C
Suroviny
300 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 menší strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 g v plátkoch |
|
1 - 2 PL |
|
20 g na dusenie špenátu |
|
100 g - miesto šalátu |
|
300 g |
|
Postup
-
1
V hrnci som rozohriala maslo, ...
-
2
...na ktoré som pridala umytý, odstopkovaný a dobre odkvapkaný baby špenát.
-
3
Opekala som ho na masle len 2 - 3 minúty, kým troška zavädol, ale uchoval si krásnu sviežu zelenú farbu, dlhšie nie, lebo značne zmenší svoj objem a nechala som ho úplne vychladnúť.
-
4
Dostala som kúpiť čerstvú jarnú bryndzu priamo zo salaša a v miske som ju rozdrobiila vidličkou.
-
5
Pridala som čerstvé zmäknuté maslo,...
-
6
...ktoré som vidličkou rozmiešala s bryndzou do hladka ako na nátierku.
-
7
Pridala som prelisovaný cesnak,...
-
8
..morskú soľ, čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu premiešala a...
-
9
...na záver som pridala baby špenát, tým bola plnka hotová, je dobré ju dať na chvíľku do chladničky, plnka trocha stuhne a kuracie prsia sa budú ľahko plniť..
-
10
Do umytého a osušeného kuracieho prsa som pozdĺžne spravila ostrým nožom s dlhou úzkou čepeľou hlboký otvor na plnenie tak, aby som prso na konci a ani na bokoch neprerezala, potom som ešte otvor opatrne rozšírila prstom.
-
11
Tento otvor som naplnila pripravenou bryndzovo-maslovou plnkou.
-
12
Kuracie prsia som obalila tenkými plátkami domácej údenej slaniny,...
-
13
...preložila som ich do pekáčika a upevnila som slaninku ešte mäsovými ihlami, aby sa pri pečení nerozišla.
-
14
Pripravené kuracie prsia som obložila dookola malými zemiakmi...
-
15
..a preliala olejom. Kuracie prsia a ani zemiaky som nesolila, pretože bryndzovo-maslová náplň i údená slanina sú slané dosť a ochutia prsia i zemiaky.
-
16
Piekla som v trúbe prvých 20 minút najprv na teplote 180 stupňov C a potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov C a piekla ešte 10 minút, aby boli kuracie prsia primerane prepečené, zostali šťavnaté a zemiaky a údená slaninka boli pekne do zlato-hneda a chrumkava.
-
17
Upečené kuracie prsia som podávala horúce s pečenými zemiakmi, ktoré sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri šťavnaté a mäkkučké s chuťou údenej slaninky a bryndze. Kuracie prsia sú pri tomto spôsobe pečenia nevysušené, krásne šťavnaté, sú dobre premastené maslom a slaninou, s chuťou bryndzovo-maslovej plnky so špenátom, csnakom a čiernym korením. Zvyšný špenát som rozdelila na taniere a ozdobila cherry paradajkami, ktoré som dala miesto šalátu. Je to veľmi chutné a šťavnaté jedlo s nádychom sviežej jari. Prajem Vám Dobrú chuť! :-)
tší ma, že sa ti recept páči.
dakujem ti za pochvalu.
určite by bolo toto jedlo super aj s medvedím cesnakom. :-)
poteší ma, ak môj receptík príde na rad aj u teba :-)
dakujem ti za uznanie a *****
@alex37 , som rada, že sa ti receptík páči a uložila si si ho do kk , dakujem za pochvalu i za 5***** :-)
@jozefj , vážim si tvoje uznanie a tú Jarnú bryndzu sme boli kúpiť z Bratislavy na salaši na Liptove :-) ešte musím medvedí cesnak zohnať, iste to bude s ním vynikajúce, ak spravíš. :-) poteší ma to a dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
aj ty sa máš na čo tešiť, ak cez víkend spravíš, je naozaj skvelý receptík a super, ako hodnotila tvoja milá sestrička, tak nech sa aj tebe tak úžasne vydarí :-)
dakujem za skvelú správu