Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha fotorecept

pusta - fotkapusta, 19. marca 2014
Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept)
Foto: pusta

Tento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie Zobraziť celý popisTento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie je nikto iný ako milovník dobrého mäska a skvelý kuchár - @yogicek :-)

2
porcie
10 minút
príprava
10 opekanie a 10 dus minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

300 g z malého orecha
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
2 PL
100 ml
2 - 3 strúčiky podľa veľkosti




Postup

  1. 1

    Bravčový orech som umyla, osušila papierovou utierkou, odblanila, vykrojila som malý orech a pokrájala som ho na medailonky o hrúbke asi 1 cm a trocha roztlačila dlaňou, po obvode som ich asi 2 - 3x nakrojila, aby sa pri pečení nekrútili.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medailónky som osolila a potrela prelisovaným cesnakom,...

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...posypala cayenským mletým korením,...

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potrela tenkou vrstvou dijonskej horčice a...

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...posypala feniklovými semienkami.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som každý medailónik vložila spodnou stranou do múky a...

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...postupne som ich všetky obalila múkou, ale len na spodku.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V panvici som pomaly rozpustila domácu bravčovú masť.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravila som si Worcestershire sauce.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do rozpálenej masti som vložila bravčové medailonky najprv pomúčenou stranou dole, opekala som ich prudko, aby sa na spodku vytvorila hnedá kôrčička a počas opekania som ich hojne pokvapkala Worcestershire sauce i okolo a po otočení aj z druhej strany....

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...som ich pokvapkala a opiekla pekne do hneda. Opekala som ich z každej strany cca 4 - 5 minút.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podliala som ich trochou horúcej vody a prikryté som ich dusila nad stredným plameňom ešte z oboch strán do mäkka - cca 5 + 5 minút. Vznikne úžasne chutná šťavička z mäska a použitých korenín, zahustená opadanou múkou

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som ich horúce, 2 medaillónky na osobu, najlepšou prílohou bola zemiaková kaša.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Medailónky sú šťavnaté, na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké, priam sa rozplývajú na jazyku, majú vyváženú pikantnú chuť všetkých použitých surovín, ktorá dominuje aj v úžasnej a lahodnej šťavičke a tá sa vynikajúco hodí na vrch zemiakovej kaše pod medailónky. @yogicek, je to lahôdka, ktorá ti bude, dúfam, iste chutiť.

    Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

kimlo
Take by som si dal aj ja... A ked som videl hodnotenie, vidim ze tu mas neprajnikov ktori striehnu na kazdy Tvoj recept a davaju hned zfleku 1* ani si recept neprecitaju. Tot moj nazor...
jozka2
nooo,s tou zemiakovou kasou by som si dala aj ja,narobila si mi chute,musim skusit.
yogicek
Milá @pusta
K tomu nieje čo dodať. Recept sa mi veľmi páči. Určite urobím, len si orech vymením za panenku. Tej mám v mrazáku dosť a konečne nájde využitie. Mäsko môžem v akejkoľvek podobe, zo svojou postavou si ho môžem v pohode dopriať, to máš pravdu, ale s tým skvelým kuchárom by som bol opatrnejší. Je veľa jedál na ktoré si netrúfam a je sa ešte veľa čo učiť. Ďakujem pekne za recept. Pekný deň.
pusta
@kimlo , máš pravdu, sú zbabelí na to, aby hodili aj komentár, neriešim :-)
pre mňa je podstatné, ak sa páči ten recept čo i len jednému z tých, ktorí ho čítali, majú radi mäsko a vedia ho oceniť :-) som rada, že tebe - milovníkovi dobrého mäsa sa tento recept páči, dakujem ti :-)
@jozka2 , poteší ma ak vyskúšaš aj ty, dakujem za pochvalu a 5*
pusta
Miký@yogicek , bez obáv, ty skvelý kuchár si bez diskusií :-)
každý dobrý kuchár sa musí učiť a zdokonaľovať, stále musí na sebe pracovať, aj ty a aj ja, ver mi, že sa rada učím.
pre mňa je dôležité, že sa ti receptík venovaný tebe páči :-)
z panenky bude úplne dokonalý.
potešil si ma - veľmi pekne ti dakujem,. Pekný večer prajem.
frezia68
Moje obľúbené,hoci nedávam cayenské....,ani feniklové,ale to by som si určite pochutila a práve s kašou :-)
megdesign
Podobne robime, ale bez fenikla a s normal horcicou. My tomu nadavame ciganska :)
Este navrch opecena cibulka a moze byt.
jerica
Vynikajúce, mäsko výberové, domáca masť, niet čo dodať, výborné :-)
+ jarný hlávkový šalát, citrónova šťava , lahôdka na jazyku .
eviana
@pusta , super si navarila, mne by veľmi chutilo... aj keď musím priznať som fenykel v spojení s mäsom ešte nechutnala, ale všetko je "tenkrát po prvé" ... a ja som zvedavec aj čo sa chutí týka... takže u mňa máš 5* jasných :)
eviana
...ospravedlňujem sa za gramatickú chybu... samozrejme malo byť fenIkel :)
pusta
@frezia68 , iste by si si pochutila, skús raz aj s cayenským korením a feniklom, neoľutuješ :-) dakujem.
@megdesign - Marcel, ja robím cigánsku úplne ináč, a to z krkovičky, len jednoducho, osolím, namočím do mlieka a upečiem na masti.
skús raz k tvojej úprave medailónkov pridať dijonskú horčicu a fenikel, dosiahneš iný chuťovo vynikajúci level. :-) dakujem.
@jerica , tvoje hodnotenie znalca kvalitného mäska si veľmi vážim :-) tak ako vravíš, je to lahôdka na jazyku :-))) dakujem ti za pochvalu :-) po tom šaláte, ktorý spomínaš, sme veľmi túžili aj my, ale ešte nemáme vlastný :-) dakujem.
@eviana , vyskúšaj kombináciu mäska s feniklom aj, je to úžasne dobrá kombinácia s ostatnými ingredienciami, vo svetovej kuchyni často používaná a opodstatnená :-) poteší ma, ak spravíš aj ty :-)
dakujem za pochvalu i za 5*.
pusta
@eviana , za tú gramatickú chybu predo mnou zbytočne nestresuj :-)
je mi jasné, ž to nie je žiadna chyba od teba, len obyčajný preklep...a to sa aj mne stáva.:-)))))
v pohode :-ň
tatranka
Pregĺgam v jednom kuse.Krásny, až by som povedala,že aj recept je šťavnatý,že nie len mäsko.
pusta
@tatranka - Martuška milá, tvoja pochvala ma nesmierne teší, je to tak, ako si sa vyjadrila, recept je naozaj šťavnatý :-)
dakujem ti.
jozka2
eviana dobre si urobila,ze si chybu opravila,mohlo by sa ti stat,ze ta niekto opravy,ze nepoznas gramatiku a potom zistis,ze robi viac chy ako ty.Skoda,ze to co pojde vonku uz sa spatne neda opravit,mnoho kret to neriesim a necham tak a co je zaujimave,ze mi pocitac sam prehadzuje pismena,neviem preco,ci to je tym ze ho mam na anglistinu nastaveny?!mnohokrat si s tym neviem rady,nahodi mi pismena,ktore ani nie su vedla seba
pusta
@jozka2 , eviana má vynikajúcu Slovenčinu, chyby teda nerobí, dá sa rozoznať, že išlo len o preklep :-)
také sa stáva aj mne:-)
takže je to v pohode.
manya
takéto rýchlovky mám rada, s feniklom vyskúšam;
pusta
@manya , je to výborné, práve ten fenikel je v tomto recepte vynikajúcou ingredienciou, ktorá neprebíja tie ostatné, len dopĺňa chuťovo. poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem.
babcia
Tak si tu brázdim hore, dole,hľadám nejaké receptíky a toť na čo nenatrafím.Tento recept bude mať v mojej kuchyni premiéru na budúci víkend.Príde návšteva tak sa predvediem :-).Už teraz sa mi zbiehajú slinky pri predstave tej šťavičky a mäska.Ďakujem za inšpiráciu.
pusta
@babcia , dobrý recept si si vybrala, garantujem ti, že bude aj výborne chutiť :-!
dakujem.
jaynee
dobrý deň chcem sa spýtať, to sa solí korení a horčicuje z oboch strán ale múka sa dáva iba zo spodnej či ako??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia