Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke fotorecept
Foto: janula1989
Táto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej mami ale tak ako všetko ostatné aj túto pečienku Zobraziť celý popisTáto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej mami ale tak ako všetko ostatné aj túto pečienku som si spravila po svojom. Možno niekoho inšpirujem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na bravčovej masti si orestujeme do zlatista veľkú cibuľu nakrájanú na kocky.
-
2
Očistíme si pečienku od škaredých vecí a nakrájame si ju na malé kocky.
-
3
Pridáme ju k cibuľke a restujeme kým nezbelie (teda nezmení svoju farbu na svetlejšiu) POZOR v žiadnom prípade NESOLIŤ predtým než tú farbu zmení !!! To je tá najdôležitejšia vec, aby ostala pečienka mäkká.
-
4
Teraz ju osolíme. Ja som to spravila s morskou soľou s chilli, ktorú som si raz kúpila a odvtedy si ju sama robievam. Dodá jedlu jemne pikantný nádych. A okoreníme.
-
5
Podlejeme kuracím vývarom. Uprednostňujem domáci vývar pred bujónom alebo vegetou. Je to zdravšie a jedlo nechutí umelo alebo presolene. Necháme to všetko zovrieť a pridáme dva strúčky prelisovaného cesnaku a červenú mletú papriku hlavne kôli farbe. Necháme to povariť asi 5 minút nech sa chute spoja.
-
6
Zahustíme zemiakovým škrobom.Ja som použila ten, čo mám z čínskeho obchodu do čínskej ostrokyslej polievky(aj tu sem určite pridám, ochutnať ju stojí za to :). Dá sa zahusťovať aj s hladkou preosiatou múkou alebo iným zahusťovadlom čo máme doma. Ako prílohu som použila ryžu dvojfarebnú, môžu byť aj zemiaky varené omastené maslom alebo čerstvý chlieb, ktorý je super namáčať do cibuľovej omáčky :) Podávame s červeným vínom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu