Kuracie srdiečka so smotanovo-chrenovou omáčkou s knedľou fotorecept
Foto: sugina
Tento recept mám od mojej mamy a domáca knedľa k tomu,mňam......
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak,zamiesim cesto na knedľu:múka,vajce,soľ,kvások.Kým vykysne ideme na srdiečka.Pokrájam ich na malé kúsky a trochu osmažím s cibuľou.Osolím,pridám papriku a chren
-
2
Zalejem vodou a dusím asi pol hodinu.Pridám mlieko a nechám zovrieť
-
3
Dám zátrepku zo smotany a maizeny,chvíľu povarím kým zhustne
-
4
Hotovo,vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku,premiesim a nechám ešte pokysnúť.Vytvorím si knedľu(podľa seba,môže byť aj viac kúskov)a naparím v zakrytom hrnci asi 20minút.A tu je výsledok...po vybratí,ešte horúcu poriadne omastiť olejom
-
5
Tak dobrú chuť....
Diskusia k receptu