Azu po tatarsky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. marca 2014

Dnes výborný nedeľný obed z hovädzieho mäska..

4
porcie
70 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1
3 lyž.
1 lyž.
štipka
podľa chuti
štipka
1 lyž.
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som poriadne umyla a osušila..

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala na úzke pásy..

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na rajnicu som dala 1 lyž. bravčovej masti a pokrájala cibuľu, ktorú som orestovala...

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som pokrájané mäso a opekala som ho, pokiaľ sa celkom voda neodparila a chvíľu som ho poopekala na masti...

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som kečup...

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    červenú papriku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a pomiešala..

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a podliala 2 dl. vody...nechala som pod pokrievkou dusiť a občas som pomiešala a zase podliala vodou podľa potreby...mäso sa dusilo 70min. ..hotové mäso som zaprášila múkou, pomiešala a pridala som pokrájané uhorky a nechala prejsť varom...hotové jedlo som odstavila zo sporáka...pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si ryžu ako prílohu...

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    všetko som uložila na taniere a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..

    Azu po tatarsky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
ja toto jedlo nemam moc rada, lebo neznasam teple uhorky, ale ty si to tak naservirovala, ze by som veru ochutnala :-), tusim mas novy tanier
sovka62
Poznám toto jedlo a mám ho veľmi rada. Robievam z hovädzej sviečkovice a mäso opekám po častiach na rozpálenom tuku, aby sa okamžite zatiahlo a nezačalo sa dusiť. Keď mám opečené všetko mäso, vyberiem z výpeku a až potom v ňom opekám cibuľu, pridám mäso, ostatné prísady a už len prehrejem, nedusím, mäso je po opekaní mäkké.
Je to výborné jedlo, jediné ku ktorému robievam hranolky (s ničím iným ich nejeme). Manžel by ich asi vymenil za ryžu, je to jeho obľúbená príloha, ale ja som to jedla s hranolkami celkom prvý raz v živote na nejakej oslave, tak mi to takto ostalo v hlave.
daguska
Tanier ma tiez hned zaujal,a samozrejme jedlo v nom lakave.Mne sa ta kombinacia paci,obcas robievam znojemsky gulas,alebo bratislavske bravcove pliecko.Paci sa mi tvoj recept.
mariamka
naozaj zvlastny tanier :), azu mam rada, kysle uhorky vyborne dochutia jedlo, a prezentacia dokonala ako vzdy,
jozka2
masko je masko, to sa upecie,udus a spapa, ale to tvoje kralovske naservirovanie nema chybu,velmi sa mi paci ako prezentujes svoje recepty,nielen ich pripravou,ale hlavne ich servirovanim 5*****
jozka2
kazdy si vsimol tvoj tanier,ale servitka k tanieru nema chybu s jarnym motivom.
ebaka
krásny tanier,servírovanie,obrus...určite výborné jedlo,poznám...perfektné ako vždy @izabella
izabella929
Veľmi ma teší, že sa vám páči celkovo obed...) a ten tanier....urobila som si pre seba radosť a obdarovala som sa 3 kusmi veľmi krásnych tanierov z Francúzska...tiež mi duša po nich prahla už dávno...Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za milé komentáre.-)
havino
aby som bola taktná najskôr pochválim jedlo, podľa surovín podobne varievam, ale uhorky už nedávam, nechcú mi ich v omáčke, aj keby to bolo predpísané, ALE ten tanier máš ozaj krásny, veľmi pekne si vybrala
stacy77777
ja by som sa ponúkla hneď, môj muž má veľmi rád uhorkovú omáčku,ale synovia nemusia, tak robievame pol na pol, tanier som už obzerala na fb, veľmi pekný
cesminaz
dobre si navarila @izabelka ;-) mäsko sa mi naozaj velmi paci,musi byt velmi chutne!! Urcite tiez vyskusam ako prilohu k ryzi :-)
citroen
dnes sme mali na obed,podával som s ryžou aj hranolkami.Všetkým chutilo-ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia