Foto: izabella929
Dnes výborný nedeľný obed z hovädzieho mäska..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som poriadne umyla a osušila..
-
2
pokrájala na úzke pásy..
-
3
na rajnicu som dala 1 lyž. bravčovej masti a pokrájala cibuľu, ktorú som orestovala...
-
4
pridala som pokrájané mäso a opekala som ho, pokiaľ sa celkom voda neodparila a chvíľu som ho poopekala na masti...
-
5
pridala som kečup...
-
6
červenú papriku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a pomiešala..
-
7
a podliala 2 dl. vody...nechala som pod pokrievkou dusiť a občas som pomiešala a zase podliala vodou podľa potreby...mäso sa dusilo 70min. ..hotové mäso som zaprášila múkou, pomiešala a pridala som pokrájané uhorky a nechala prejsť varom...hotové jedlo som odstavila zo sporáka...pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si ryžu ako prílohu...
-
8
všetko som uložila na taniere a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..
Je to výborné jedlo, jediné ku ktorému robievam hranolky (s ničím iným ich nejeme). Manžel by ich asi vymenil za ryžu, je to jeho obľúbená príloha, ale ja som to jedla s hranolkami celkom prvý raz v živote na nejakej oslave, tak mi to takto ostalo v hlave.