Prírodný morčací rezeň a plnený patizón – podarený reparát
Pred mesiacom som pridal prácu na prírodný morčací rezeň v ktorej som sa úprimne priznal, že...
Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)
Plnená cuketa s mäsom
Fotka nevyzerá vábne, ale nestihla som cuketu nafotiť na tanieroch, tak rýchlo sa zjedla:o)
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale
Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z...
Tofu s pórom, kukuricou a fazuľou
Tofu na póre s kukuricou sme robievali už dávnejšie, akurát minule, keď bol priateľ sám...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...
Krkovička pečená na hubách a červenom víne
V piatok som kúpila krkovičku, mala som s ňou iné plány, ale osud mení plány,...
Fašírka s fučkanými zemiakmi a polievka Kyslé zemiaky
Nas dnesny obed obycajne jednoduche jedlo no niekedy je v jednoduchosti a obycajnosti krasa no a jasne...
Prekladaná zeleninka
Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,...
Dusené pliecko na cibuľke s mäkkými zemiakovými kolieskami
Tento recept vznikol tak, že niekedy minule doniesla manželka nejaké mäsko z obchodu a že : urob z...
Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov
Kari cuketa
Dnes na obed som robila kari cuketu je výborná a tak sa chcem podeliť o tento recept....
Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom
Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.
Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...
Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.
Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...
Lievik trúbkovitý na červenom víne ako príloha ku steaku
Konečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala...
Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...
Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Tofu v papierikoch
Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí...
Cuketovo hríbové karbonátky
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a...
Cuketovo-paradajková chilli polievka
CHilli papricky casto sa objavuju v manzelovych receptov v indonezkych, mam tiez rada pikantne jedla, ...
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...
Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...