Zemiakové placky bez múky fotorecept

mississka - fotkamississka, 14. decembra 2014
Zemiakové placky bez múky (fotorecept)
Foto: mississka

Vyskúšala som ich raz a odvtedy ich robím iba takto...chuťovo sú lepšie, mäkkučké aj keď sú už studené :) ospravedlňujem sa za foto, nemám Zobraziť celý popisVyskúšala som ich raz a odvtedy ich robím iba takto...chuťovo sú lepšie, mäkkučké aj keď sú už studené :) ospravedlňujem sa za foto, nemám moc dobrý foťák :-D

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky potrebné suroviny

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ja strúham na hrubšie, nech sú poriadne zemiakové :) Pridáme celé vajcia, soľ, majoránku, rascu a najmä cesnak. Ja som dala na tolko zemiakov čo je na obrázku asi 8 strúčikov cesnaku. My máme riadi poriadne cesnakové :) a zamiešame. Nebojte sa, že je cesto redšie.

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A už len na panvicu pridáme trošku oleja a opečieme. Tým že je redšie cesto dobre sa naberá na panvicu a rozotiera po nej. A už len opečieme do zlatista a ihneď podávame. Mne vyšli 2 väčšie placky, pretože som k nim robila ešte soté a mala som maličké zemiaky. Ale dajú sa jesť len tak aj samotné:) Dobrú chuť :)

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozefj
Celý život robím zemiakové placky bez múky.Dobrý recept.
terinka55
Robievam aj - aj. Narobila si mi poriadnu chuť! Hoci mám navarené, asi neodolám :-)
jaroslava31
Takto to robím aj ja, sú jemné a nie tak sýte. Urobila si mi chúťky, sú ako moje.
evanaaa
Páčia sa aj mne placky bez múky, vyhovuje mi menej sacharidov. Ešte by som opražila nadrobno pokrájanú cibuľku a vmiešala do zemiakov.
dvorka
Práve sme dojedli placky podľa Teba a iné už robiť nebudem. Dala som len jedno vajíčko a úplne to stačilo. Svelý recept, ďakujem.
marika21
Máš za recept *****, ja pridávam posmaženú cibuľu, pór. Chutia mi.
Občas urobím aj kuracie mäso k plackám.
používateľ nemá avatar
lod
lod
Boze, jedni davaju hladku muku, druhi polohrubu, treti hrubu, stvrti bez muky. Kto sa ma v tom vyznat. Podla coho ma teda zaciatocnik varit? Hladam odbornikov, kucharov, nie vselijake domace obmeny zakladnych postupov. Kde je taka stranka?
viera1
@lod zájdi si do kníhkupectva a pozri si túto knihu:  www.knihysova.sk/kniha/nove-receptury-a-technologia-pokr...

Neviem,ako pokročilá si kuchárka,tak sa pozri,či by si vedela podľa nej variť.Dajú sa kúpiť aj v antikvariátoch Receptúry teplých jedál a rôzne dobré knihy,ale pozri si aj v knižniciach,ktorá bude pre teba užitočná,pretože to závisí od toho,či už ovládaš základy kuchárskej technológie alebo si začiatočník.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia