Foto: mississka
Vyskúšala som ich raz a odvtedy ich robím iba takto...chuťovo sú lepšie, mäkkučké aj keď sú už studené :) ospravedlňujem sa za foto, nemám Zobraziť celý popisVyskúšala som ich raz a odvtedy ich robím iba takto...chuťovo sú lepšie, mäkkučké aj keď sú už studené :) ospravedlňujem sa za foto, nemám moc dobrý foťák :-D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky potrebné suroviny
-
2
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ja strúham na hrubšie, nech sú poriadne zemiakové :) Pridáme celé vajcia, soľ, majoránku, rascu a najmä cesnak. Ja som dala na tolko zemiakov čo je na obrázku asi 8 strúčikov cesnaku. My máme riadi poriadne cesnakové :) a zamiešame. Nebojte sa, že je cesto redšie.
-
3
A už len na panvicu pridáme trošku oleja a opečieme. Tým že je redšie cesto dobre sa naberá na panvicu a rozotiera po nej. A už len opečieme do zlatista a ihneď podávame. Mne vyšli 2 väčšie placky, pretože som k nim robila ešte soté a mala som maličké zemiaky. Ale dajú sa jesť len tak aj samotné:) Dobrú chuť :)
Občas urobím aj kuracie mäso k plackám.
Neviem,ako pokročilá si kuchárka,tak sa pozri,či by si vedela podľa nej variť.Dajú sa kúpiť aj v antikvariátoch Receptúry teplých jedál a rôzne dobré knihy,ale pozri si aj v knižniciach,ktorá bude pre teba užitočná,pretože to závisí od toho,či už ovládaš základy kuchárskej technológie alebo si začiatočník.