Ázijské kuracie s rezancami fotorecept

chutimi - fotkachutimi, 4. januára 2015
Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept)
Foto: chutimi

Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed :)

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
3 ks červená
1 ks
1 ks
 neslané
3 ks kafirovaný
 sušený
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravte si všetky suroviny.

    Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namočte huby do vody. Všetky suroviny nakrájajte na tenké pásiky. Mrkvu nakrájajte škrabkou na tenko, aby jej príprava netrvala dlho. Cesnak, zázvor a chilli papričku nasekajte nadrobno.

    Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na suchej panvici si opražte nahrubo podrvené arašidy.

    Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dajte variť cestoviny podľa toho aké máte radi. Zároveň vo väčšom hrnci osmahnite na oleji zázvor a cesnak. Pridajte mäso, zastreknite kvalitnou sójovou omáčkou a rybou omáčkou. Premiešajte a nechajte mäso zatiahnuť. Znížte intenzitu a pridajte všetky ostatné suroviny a nechajte dusiť cca. 10 minút. Použite aj vodu z húb, je plná ich chuti. Dochuťte čiernym korením, sójovou a rybou omáčkou. Nepoužívajte soľ, obe omáčky jej obsahujú dostatok.

    Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver vmiešajte pripravené rezance a ozdobte opraženými arašidmi. V prípade, že Vám na dne hrnca ostalo väčšie množstvo tekutiny, buď ju zredukujte (ale riskujete rozvarenie surovín), alebo poprášte trochou jemnej krupice, ktorá na seba tekutinu aj s chuťami naviaže. Dobrú chuť!

    Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@marcel83 A to si nevedel napisat hned ako odporucanie? Ak by si napisal, "jedol som to tak, ze cestoviny boli este pred tym oprazene, je to tak lepsie" tak ti nenapisem krive slovo... Nabuduce miesto rypania skus ponuknut priamo riesenie ako to vylepsit (otazka nie je navrh). Tak sa tu moze kazdy nieco naucit a recepty zlepsovat. S tym oprazenim to urcite vyskusam ked budem robit 1-2 porcie.
@marcel83 Zobud sa a precitaj si co si napisal a moje reakcie, na prvy koment som ti slusne odpisal (tiez uz s podpichnutim sice ako si zacal ty) tak ako som to robil a potom si spustil, ze som ako azijske bistra u nas. Sice si potom napisal "ako sa to ma" ale az po rypani a urazkach. Neslo to hned v prvom komente? Debila z inych tu robis len ty, ako by si mal potrebu si nieco kompenzovat alebo dokazovat lebo si chvilu zil v JK (co je mimochodom len velmi maly kus Azie).

Ja na druhej strane uznavam, ze toto nepatri k mojim top receptom a je tam co zlepsit - hlavne to s rezancami, preto ho upravim/nahradim, hned ako to budem robit znovu 1-2 porcie. (pri 4+ porciach to nie je v mojich silach a 2 woky nemam, ani 1 zatial)
Vidim, ze som spravil dost chybu s tymi rezancami :D , ze som nedal konkretne ale inak pripravite udon, inak nitove ryzove, takze tak...

@marcel83 @afataga Re: Slovicka
Prosim vas, odpustite si to slovickarenie - rezance/cestoviny - nemyslel som ziadnu pastu, to ste si dufam vsimli.

@marcel83 Re: vajco
Co mas furt s tym vajcom? Si ho tam daj ked moc chces, ale nepatri do kazdeho jedla. A aj povies kde v Azii si zil? To je trosku siroky pojem... To jak ked ti poviem ze som zil v USA alebo Europe - co ti to pomoze?

@afataga Dusit bolo treba, lebo mrkva by bola prilis chrumkava. S tym zatiahnutim mas uplnu pravdu. Tej omacky tam islo minimum len aby sa maso nepripalovalo, dusil som az potom.