Foto: chutimi
Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravte si všetky suroviny.
-
2
Namočte huby do vody. Všetky suroviny nakrájajte na tenké pásiky. Mrkvu nakrájajte škrabkou na tenko, aby jej príprava netrvala dlho. Cesnak, zázvor a chilli papričku nasekajte nadrobno.
-
3
Na suchej panvici si opražte nahrubo podrvené arašidy.
-
4
Dajte variť cestoviny podľa toho aké máte radi. Zároveň vo väčšom hrnci osmahnite na oleji zázvor a cesnak. Pridajte mäso, zastreknite kvalitnou sójovou omáčkou a rybou omáčkou. Premiešajte a nechajte mäso zatiahnuť. Znížte intenzitu a pridajte všetky ostatné suroviny a nechajte dusiť cca. 10 minút. Použite aj vodu z húb, je plná ich chuti. Dochuťte čiernym korením, sójovou a rybou omáčkou. Nepoužívajte soľ, obe omáčky jej obsahujú dostatok.
-
5
Na záver vmiešajte pripravené rezance a ozdobte opraženými arašidmi. V prípade, že Vám na dne hrnca ostalo väčšie množstvo tekutiny, buď ju zredukujte (ale riskujete rozvarenie surovín), alebo poprášte trochou jemnej krupice, ktorá na seba tekutinu aj s chuťami naviaže. Dobrú chuť!
lievik trúbkovitý mám, ešte kúpiť ryžový ocot a spravím.
cestoviny ázijské tiež nie sú problém, ani ich varenie. :-)
*****
Rezance sa najskôr uvaria vo vode, hodia sa na wok, olivovy olej, opražia sa. Vo vedlajšom woku sa spraví omeleta z jedného vajca, porthá sa na kusy, prihodia sa rezance. Prehodí sa všetko spolu.
Žil som pol roka v Ázií. Toto s ňou nemá nič spoločné.
fajn recept, iba rybaciu omáčku nemáme radi, dúfam že nevadí ak to bude bez rybacej omáčky.
dufam, ze ti to nevadi
@marcel83 @afataga Re: Slovicka
Prosim vas, odpustite si to slovickarenie - rezance/cestoviny - nemyslel som ziadnu pastu, to ste si dufam vsimli.
@marcel83 Re: vajco
Co mas furt s tym vajcom? Si ho tam daj ked moc chces, ale nepatri do kazdeho jedla. A aj povies kde v Azii si zil? To je trosku siroky pojem... To jak ked ti poviem ze som zil v USA alebo Europe - co ti to pomoze?
@afataga Dusit bolo treba, lebo mrkva by bola prilis chrumkava. S tym zatiahnutim mas uplnu pravdu. Tej omacky tam islo minimum len aby sa maso nepripalovalo, dusil som az potom.
Nabudúce napíš názov "Kuracie kúsky po Ázijsky" a do postupu daj, poznámku, že kto chce, nech si k tomu spraví "písmenká" :)
Z názvu som pochopil, že sa prioritne jedná o rezance, ale v recepte si o ich príprave nenapísal práve veľa.
Na slovensku sa vari vecera - naraz pre vsetkych a slize, zelenina, maso sa nedaju oprazat vo velkom mnozstve - dusia sa, takze @chutimi to spravil ako sa tradicne vari v europe aj ked pouzil azijske suroviny. @marcel83 v azii bezne pouzivaju pastu na taketo recepty v ich bistrach - ked je cena urcujuci faktor ( co je na akcii to tam strcia).
Ja na druhej strane uznavam, ze toto nepatri k mojim top receptom a je tam co zlepsit - hlavne to s rezancami, preto ho upravim/nahradim, hned ako to budem robit znovu 1-2 porcie. (pri 4+ porciach to nie je v mojich silach a 2 woky nemam, ani 1 zatial)
Príprave mäsa si venoval celý recept, príprave rezancov dve vety: "Dajte variť cestoviny podľa toho aké máte radi. Na záver vmiešajte pripravené rezance a ozdobte opraženými arašidmi."
Narážal som na to, že sa recept volá Ázijské rezance s ..... /bla bla bla/ a nie Ázijské kuracie kúsky s ..... /bla bla bla/. Preto som očakával postup na rezance nie na mäso.
Este mi vysvetli, odkedy azijska kuchyna pouziva olivac.... :-)
vdaka..prave, ze viem ze taky pouzivaju. Bol som tiez v Azii parkrat, ale nie na dlho. Zas som mudejsi :-)