Patatesli Bulgur Pilav fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. decembra 2014
Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept)
Foto: cesminaz

Zemiakovy Bulgur Pilav..Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)

4-5
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl nahrubo namletý
2 ks
2 ks stredná
2 ks väčšie
1 ČL
7 dl na podliatie
podľa chuti
podľa potreby
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Pripravime si 3dcl hrubozrnneho Bulguru, nakrajame si na stredne kocky cibulu. Papriku mozte dat hociakej farby a ak chcete, dajte aj stiplavu :-). Papriku si nakrajame na väcsie kusky-kocky, aby sa nam v Pilave nestratila :-), ale dala sa pekne vidiet. Potom si nakrajame aj 2 stredne velke zemiaky na mensie kocky. Preto na mensie, aby sa nam tiez s Bulgurom stihli uvarit :-)

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na troche oleja zosklovatime a trolinku aj osmažíme tu paprika s cibulou..

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..pridame za 1kl mletej červenej papriky a par sekund(5-6) nechame poškvrčať..

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..pridame zemiaky, premiesame a nechame zasa trocha spolu poškvrčať :-)

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..a nakoniec pridame Bulgur, premiesame, nechame znova spolu poškvrčať :-) a osolime podla chuti. Ja som dala cca.1/2 kl soli, lebo bulgur a zemiaky sol popiju, tak aby to nakoniec aj zostalo slane :-P Ale dajte si kazdy podla chuti..

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz zalejeme cele 7dcl vody a premiesame...

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Množstvo vody som pocitala teraz len preto, lebo recept davam sem na Varechu. Inak ja som sa od svokry naučila tak, ze hocikolko Bulguru robis (tym nemyslim 10 zrniek), vzdy zalejes takym množstvom vody, aby bola nad bulgurom v hrubke ukazovaka ;-)

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..asi 1/4 masla nakrajame na kusky a polozime len tak na vrch, už nesmieme miesat! Teraz zakryjeme pokrievkou a na menšom ohni nechame varit-vriet 10 minut..

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 10-ich minutach odkryjeme, ale nemiesame, len tak pretrasieme 2-3x dopredu-dozadu panvicou :-) aby sa to popohynalo. Potom znova zakryjeme, nechame na ohni nech sa znova začne akoby varit pod pokrievkou. Potom užaj vypnete ohen a takto nechate postat 15 minut. Ak mate elektricky sporak, tak odstavte panvicu bokom, lebo to sa už nema varit. Ja to tak robim, že zakryjem,chvilku pockam a priložim tam ucho a ked pocujem, ze začalo znova vriet, pockam par sekund aby som si bola ista, ze sa pod pokrievkou vytvorila para ;-) a vypnem a odstavim bokom, kedze mam elektricky sporak :-) Za tych 15-20 minut bulgur vsiakne vsetku vodu a aj zemiaky zmäknu ;-P

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Už som to nestihla odfotit v celku, lebo prišli hladoši a užaj chceli jest :-) Stihla som rychlo odcvaknut len pol panvice.. Nabera sa to od kraja s PL, ani teraz sa to nemieša :-)

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Je to vyborne jedlo, velmi jednoduche a rychle! Kludne mozte k zemiakom nakrajat aj mladu cukinu atd. Tento pilav je vynikajuci aj s cesnakovym jogurtom ;-P Dobru chut

    Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

katka78
Presne ako @jujoska píše mi napadlo.. inak jedlo ako stvorené pre mňa. Ukladám a snáď čoskoro aj vyskúšam.
julica
Jeej, také jednoduché a lákavé. KK. Ďakujem za recept.
tiginko
perfektný recept, ešte štipka niečoho pálivého a rýchly obed do práce ako stvorený. Vďaka zaň @cesminaz , čo najskôr zrealizujem
radost
niečo podobné-chutné-robievala moja babka s krúpami..bulgur nepoznala..určite chutné..:-)
nalpa
@cesminaz ,robievam takto s baklazanmi, na cibulku baklazany, stipka papriky, feferonka, cesnak, mlete nove korenie,stipka kurkum mlety, sol...potom pridam bulgur , zalejem vodou+ paradajkovym pretlakom a uvarim ako ryzu..skusim aj so zemiakmi... vdaka:)

Vari sa aj s fazulou alebo cicerom, vsade sa dva voda s paradajkovym pretlakom....mam bulgur velmi rada aj len tak na cisto uvareny alebo s prazenymi rezancami+bulgur..ako priloha hlavne ku zeleninovym jedlam/kastrolikom je ako stvoreny...najviac ma prekvapilo ze turci davaju bulgur aj ako prilohu ku shishtawuk..a vynikajuce to je takto....este raz vdaka..:) stale sa tesim na tvoje recepty..ahooj:)
mariamka
milujem tvoje jedla a obrucku na palci :) ma nejaky zvlastny vyznam? okrem toho, ze je neprakticka ;)
cesminaz
@nalpa :-) dakujem pekne za tvoj mili komentar.Ano je to velmi variabilne jedlo a zemiaky sa daju obmienat cukinou,baklazanom,cicerom,fazulou atd. Kazda verzia je chutna :-) Urcite vyskusam aj podla teba s tou kurkumou.Vdaka ;-) @mariamka :-))) V prvom rade dakujem,si mila.. A po druhe..ta obrucka na palci nema to ziadny
cesminaz
ta obrucka na palci nema ziadny zvlastny vyznam :-) Len mne sa to tak paci a nosim to tak uz roky ;-P ..uz by som si bez nej ani "palec" nevedela predstavit! ;-)))
tiginko
zlatko ja som otužilec, ale @mariamke sa nepáčilo, že chodím nejako naľahko, tak som to poňala tak trochu aktuálne :-)
cesminaz
@tiginko :-) ..ale ved to je od nasej @mariamky velmi mile a pozorne,ze takto dba o tvoj zdravotny stav ;-) ..aby nam @tiginko zabka nahodou neprechladla ;-P @kukulienka :-)))) este zatial nie! Este zatial nemam problemy so sluchom..pocujem aj z istej-bezpecnej vzdialenosti ;-)) No co nieje,moze byt..neskor si tam budem musiet mozno ucho prilepit
:-DDD
jarunka
Uvarene, zjedene :-) na vrch som dala smotamu s cerstvym koprom co mi zostal
cesminaz
@jarunka ..dakujem za vyskusanie a tvoju odozvu.Dufam ze vam chutilo ;-) Na vrch sa moze dat nieco,ale aj nemusi.To uz kazdy podla chuti a zvyku.My to lubime poliate s cesnakovym jogurtom ;-)
alex37
@cesminaz , takže včera večer uvarené, dnes budem mať v práci na obed. Rýchlovka ako sa patrí pre zaneprázdnené ženy :-) spravila som si aj cesnakový jogurt, už sa vytešujem ako si na obed pochutnám ;-)
foto ako dôkaz /takéto hrncové/ :-)


cesminaz
@alex37 jeej si ma velmi potesila!! ;-) Nech ti v praci chuti ;-P Foto je super a nezalezi na tom,ci je jedlo na tanieri alebo este v hrnci! Dakujem za vyskusanie,aj za odozvu s fotkou.Pekny den prajem do prace ;-D
alex37
@cesminaz , ochutnané, vynikajúce....nemám slov, aj ten jogurt tam musí byť :-) takže veľká vďaka ešte raz :-) Odporúčam všetkým :-)
mijaita
@cesminaz některým varecháčkám bych omezila vkládání receptů - vždyť budu eště tlustějšíííííííííí! Ohrožuješ nás na kilech :-) Nemaje doma ani skývu, napadl mě tenhle pilaf. To víš ani nepotřebuju KK, já si pamatuju! Doma kupodivu všechno. A tak se podívej, co jsem snědla! A tak to je dobrý! Díky, přínosné, dobré, jednoduché! Všem hvězdám jsem to nahlásila :-)


mijaita
p.s. parika zelená mi v jídle chutná nejvíc. Je v tom celá jedna.
cesminaz
Mila @mijaita ty ma prekvapis neustale :-)) Velmi ma tesi,ze ti Pilav tak chuti a ze si spokojna ;-D Na tento Pilav netreba kuknut do KK,lebo je taky strasne jednoduchy ze si ho clovek hned zapamata..presne ako pises :-) Je naozaj veeelmi chutny a super rychly.Na zaciatku este pred rokmi,ked som sa ho naucila,tak strasne mi chutil ze som ho jedla "kazdy den" asi mesiac ;-)))) Dakujem za vyskusanie,aj za krasne foto ;-P
stanci11
No mňam, ďalší recept ktorý treba čo najskôr vyskúšať :)
katka78
Jogurt som nemala, ale kúsok zvyšnej fety z iného receptu. Posypala som aj isotom, veľmi som si ho obľúbila ☺. Jednoduché, chutné a navyše aj celkom rýchle jedlo, to sa mi ráta. Ďakujem ti pekne za recept @cesminka ! ☺


cesminaz
@Stanci11 @Farbuska dufam,ze si pochutite :-) Mila @katuska mam velku radost,ze sa toto jednoduche a rychle jedlo u vas udomacnilo a ze si opakovane na nom pochutnavate ;-P Aj u nas ide Isot ako po masle :-) Kto si nan raz zvykne,tak koniec ;-)))
katka78
@Tiginko po tom, čo sa mi ho nepodarilo zohnať v Tureckých potravinách vo Vlčom hrdle (vraj mávajú, ale na potvoru nie keď ja som tam bola), ani kde kade po všelijakých špeci obchodoch v BA, som si ho objednala v Anglicku od  spicesontheweb.co.uk/,...
dá sa cez Amazon:  www.amazon.co.uk/gp/product/B00I1FKR54/ref=oh_aui_detail...

Možno sa dá ľahšie zohnať toť u susedov vo Viedni, ale ja tam veľmi nechodím. Tiež ešte @afataga mi poradila obchod v PRG  kdekam.co/catalog/item/farah-orientalni-potraviny...
Tak snáď ti aspoň niečo z toho pomôže ☺
cesminaz
Mila @Zuzanka vidim,ze aj ty si prepadla "bulguromanii" ;-))) No hej,od jedneho dostane chut aj druhy :-)) Tesim sa @Zuzanka ze ti chutilo! Dakujem za spravu a pekny den ;-)
cesminaz
Mila @Kukulienka jedna fotka krajšia než druha :-) a o chuti nepochybujem! Velmi sa tesim,ze vam chutí.Dakujem za odozvu a krasny den prajem :-P
manya
...aj ja doporučujem vyskúšať tento recept, papriku nemôžem, tak som ju nahradila cuketou, výborné @Cesminaz , ďakujem;
zuzanka1367
@cesminka obed podľa Teba a k tomu ešte na dôvažok kápiu s jogurtovým dressingom, tá má už u nás trvalý pobyt. Ďakujem pekne za Tvoje veľmi jedlé recepty :)


cesminaz
@Manya (9.2.2017 09:11)

Som rada,ze chutilo :-) Dakujem za správu aj ked oneskorene :-)
cesminaz
@Zuzanka1367 (30.9.2017 13:55)

Zuzanka milá,velmi sa tesim :-) Nech vám aj nadalej chutí a dakujem za správu! Pozdravujem ;-P
zuzanka1367
No nevravím...a som tu, @cesminka , dnes dámska časť rodiny úplne podľa teba, to vieš, že nám chutí :) Tie Tvoje recepty milujem, si u nás často. ( Škoda, že nie aj osobne )


1x haji
cesminaz
@Zuzanka zlatá,znova sa teším tvojej správe :-) A som rada,ze som u vas aspon takýmto spôsobom ;-P Pozdravujem!
kucharka
@cesminaz , Už veľakrát sme mali túto dobrotu na obed, chutí nám ....
Dnes sme mali k tomu aj tvoj kurací kebab ( vždy mám zmrazenú aspom jednu rolku :-)).
Dip som urobila z kyslej smotany, do ktorej som zamiešala trochu červenej mletej papriky, sumac, čili, soľ a korenie.
A miešaný zelený šalát.
Ďakujem za recept.


cesminaz
@kucharka (10.3.2020 15:17)

Super milá @Kucharka :-) Naozaj sa velmi teším, že vám chutí! Veru ten kebab je aj u nás skoro vždy aspon 1 rolka v mrazáku. Ale problém je v tom, že sa velmi rýchlo minie :-)) Dakujem za správu a pozdravujem!
mariamka
poškvrčať, poškvrčať,,... a je hotovo :) naozaj vdacne jedlo, mozno som aj viac podliala, ale mame radi stavnate .... veci :)


cesminaz
@mariamka (8.6.2020 14:32)

:-))) ahooj @mariamka zlatá , dávno sme sa nevideli :-) Som rada, že jedlo chutí. A že je šťavnatejšie? -to vôbec nevadí :-) Dakujem za tvoju odozvu aj s fotkou. Srdečne pozdravujem a prajem pekný deň!
cesminaz
@zuzanka 1367 (27.1.2021 10:46)

Ahooj @zuzanka zlatá :-) Teším sa, že vám chutí, bulgur je naozaj velmi dobrá vec. Dá sa z neho spraviť rôzny Pilav , rýchlo a chutne! Pozdravujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia