Pečené bravčové karé s pomarančom fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 21. decembra 2014
Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept)
Foto: papkoska

Naozaj voňavé a šťavnaté karé. Inšpirovalo ma menu v jednej banskobystrickej reštaurácii.

15 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
z 1 pomaranča
z 1 pomaranča
1 - 2 lyžice
1 lyžica
100 g
100 g
1 ks
400 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové karé po dĺžke štyri razy prekrojíme, ale nedokrojíme úplne dokonca. Vznikne nám akoby kniha s piatimi listami karé :-) Osolíme a okoreníme všetky časti.

    Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každej rozkrojenej časti vložíme plátky slaniny a šunky. Zložíme dokopy a zviažeme kuchynskou niťou.

    Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, grilovacieho korenia, tymiánu a pomarančovej kôry, soli a korenia. Zviazané mäso potrieme zo všetkých strán.

    Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do nádoby na pečenie na pokrájanú cibuľku, podlejeme vývarom a čerstvou pomarančovou šťavou. Pečieme prikryté asi 45 minút, odokryté približne 15 minút. Priebežne polievame vypečenou šťavou.

    Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené mäso odbalíme z nite a nakrájame, najlepšie sa krája trochu vychladnuté. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi poliate vypečenou šťavou. Vonia Vianocami :-)

    Pečené bravčové karé s pomarančom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
tu chut si neviem predstavit, ale okostovala by som, mozno aj dva krat :-)
katka78
Vydarilo sa ti @papkoska. Robievam podobne karé, ale so slaninou a korbáčikmi (podľa @andys ), to sa krája priečne, nie po dĺžke. Nabudúce skúsim podľa teba, páči sa mi tam aj ten pomaranč, len vynechám jeho kôru, nemám s ňou dobré skúsenosti (jedlo zhorklo).
papkoska
@katka78 Určite vyskúšaj, kôry sa nemusíš báť, len ju treba strúhať opatrne - iba tú oranžovú časť, nie bielu, tá časť je horká, rovnako je to aj s citrónovou kôrou.
sisaroman
je to naozaj vynikajúce práve som to robil a jedli sme to so zeleninovým šalátom.