Foto: papkoska
Naozaj voňavé a šťavnaté karé. Inšpirovalo ma menu v jednej banskobystrickej reštaurácii.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bravčové karé po dĺžke štyri razy prekrojíme, ale nedokrojíme úplne dokonca. Vznikne nám akoby kniha s piatimi listami karé :-) Osolíme a okoreníme všetky časti.
-
2
Do každej rozkrojenej časti vložíme plátky slaniny a šunky. Zložíme dokopy a zviažeme kuchynskou niťou.
-
3
Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, grilovacieho korenia, tymiánu a pomarančovej kôry, soli a korenia. Zviazané mäso potrieme zo všetkých strán.
-
4
Vložíme do nádoby na pečenie na pokrájanú cibuľku, podlejeme vývarom a čerstvou pomarančovou šťavou. Pečieme prikryté asi 45 minút, odokryté približne 15 minút. Priebežne polievame vypečenou šťavou.
-
5
Upečené mäso odbalíme z nite a nakrájame, najlepšie sa krája trochu vychladnuté. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi poliate vypečenou šťavou. Vonia Vianocami :-)
Diskusia k receptu