Foto: pusta
Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na raňajky,ktorá Zobraziť celý popisZostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na raňajky,ktorá je rýchlo hotová. Na vareche je veľa verzií oškvarkovej nátierky, dovolím si pridať tento recept, ktorý chutí mojim chlapom u nás doma, možno niekomu z vás príde vhod.
porcie
príprava
Postup
-
1
V sekáčiku som rozsekala oškvarky takmer na krém, niekoľko hrubších kúskov som ponechala, máme radi, ked sú v nátierke také rustikálne kúsky.
-
2
Pridala som vajcia uvarené na tvrdo, pokrájané na štvrtinky,...
-
3
...cibuľu porájanú na štvrtinky,...
-
4
...nechala som ich rozsekať a menšie kúsky,...
-
5
..pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
6
...plnotučnú horčicu a všetko som spolu premiešala.
-
7
Podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom na raňajky.
-
8
záber zblízka: kedysi som všetko mlela na klasickom mäsovom mlynčeku, toto je hotové oveľa rýchlejšie a jednoduchšie, sú to veľmi chutné a výdatné raňajky, pridávam verziu, ktorá chutí nám doma, možno som vám niečim pripomenula tú vašu, prajem Dobrú chuť :-)
verím, že tvoji chlapci budú nadšení, potom poprosím o spätnú odozvu.
dakujem ti.
meliem takto aj koreniny, pokrájam cibuľu a z mäsa si spravím jemnučkú farce na plnenie, iné spracovanie, sekám orechy.
v pohode môžeš spraviť túto nátierku pripraviť aj z oškvarkov kúpených od mäsiara, pridáš ochutenie podľa seba a máš chutnú, rýchlu, výdatnú nátierku pre rodinku :-)
dúfam, že som pomohla :-)
som rada, že som ti dala inšpiráciu:-)
dakujem za pochvalu.
marcel - ono je to dost "tazke" aj bez masla :-).
masť a maslo zmiešané spolu sa bijú, nebránim ti vyskúšať však, ak chceš, ale pokazíš základnú chuť oškvarkovej nátierky.
pridala som nátierku tak, ako chutí nám doma, videla som už aj taký recept, aký spomínaš, iste je chutný, dokonca aj s paprikou kápiou a iné.
miesto toho ja dávam k nátierke zvlášť ešte kyslé uhorky, pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku, resp. inú čerstvú zeleninu i feferonky zvlášť na misu a každý si naberie, čo má rád.
dakujem ti za pekné hodnotenie a 5*
Ďakujem za recept !
Najlečiaq oškv. pomazánka je táto z linku, len treba ubrať soli, stačí 1 KL. Veľa soli škodí, hlavne na vysoký tlak. :-)
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pivovy-chlebik-s-oskvark...