Bobáľky – pupáčiky – opekance fotorecept
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 26. decembra 2014
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 26. decembra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
16 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme kysnúť v teple. Potom pridáme do múky vajce, trochu soli a kvások. Všetko premiešame a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré po vypracovaní necháme ešte podkysnúť. Rozdelíme ho na štyri kusy.
- 2
Z cesta urobíme dlhé šúľance s priemerom asi 2 cm. Nakrájame ich na polcentimetrové kúsky, ktoré obalíme v oleji a ukladáme k sebe. V rúre vyhriatej na 160 °C pupáky pečieme asi 16 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť, potom ich oddelíme od seba. Namočíme ich do vody, aby nasiakli tekutinou a boli šťavnaté.
- 3
Potom bobáľky rozdelíme na taniere a posypeme makom alebo orechmi. Prelejeme maslom a posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslím-že nemusí byť..či áno..??
si žienka skvelá..už viackrát napísať som ti to chcela..:-)
pred štedrým večerom. A do vody ich vôbec nedávame. Veď keď sa "napijú" vodou, tak akú majú chuť? Vodovú. Tak to nie sú naše bobaľky. Ja varím na polievanie šťavu z mlieka, maku, medu, vanilkového cukru,hrozienok, trošku sekaných orechov a kapky rumu. Pridávam aj za oriešok masla. Tým polejem bobaľky. Postoja a napijú sa .A to sú bobaľky, a nie namáčané vo vode.
ospravedlňujem sa šéfkuchárovi že opravujem: b o b a ľ k y sú s krátkym a.