Manspasta fotorecept

svedka - fotkasvedka, 16. decembra 2014
Manspasta (fotorecept)
Foto: svedka

V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny,treba sa zavdacit aj chlapom,pre nich je to vraj len hladne jedlo- tak tu Zobraziť celý popisV preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny,treba sa zavdacit aj chlapom,pre nich je to vraj len hladne jedlo- tak tu je moja varianta .

Suroviny

500 g
400 g
4 struciky
1 PL
500 g
1 ks
4 PL
150 g
2 ks
okolo 0,5 l
150 g
Na bešamel:




Postup

  1. 1

    Nefotila som radsej porciu na tanieri,nevyzera tak vabne,ked je jedlo este horuce.Pekne sa da krajat az na druhy den,ale to pri tomto recepte nie je podstate :D
    *Takze nakrajame si na drobno slaninku a cibulu a oprazime spolu na panvici.Pridame mlete maso,osolime,okorenime.Ak je maso zatiahnute,pridame pretlak,pol deci vody a oregano.Podusime ,dokial sa chute neprepoja a maso je hotove.Odstavime.
    *Dame si varit cestoviny,vodu osolime,pridame trosku oleja.Ak mame cerstve,tak len tak 3 minutky.Ak obycajne kupovane,tak uvarime ,,na skus´´ :) Precedime,odstavime.
    *Na masle si jemne oprazime spenat,pridame pretlaceny cesnak,osolime,jemne okorenime.Podusime minutku.A ano,odstavime.
    *Pripravime si besamel.Ja som robila z pol litra mlieka.Na asi 1PL masla som si oprazila 2PL muky a za rychleho miesania zaliala mliekom,nechala zovriet,osolila a pridala trosku korenia.Ale tak spravte si taky,na aky ste zvyknuti.
    *Nastruham si goudu a mozzarellu nakrajam na kolieska.
    *A ideme na to :) Nachystame si zapekaciu nadobu/jenske sklo.Vlozime cestoviny.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    *Navrstvime spenat.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    *Posypeme rovnomerne struhanym syrom.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    *Navrstvime masovu zmes.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    *Zalejeme besamelom.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    *Rozlozime mozzarellu po povrchu a jemne posypeme oreganom.

    Manspasta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zapecieme pri 200stupnoch,kym sa nam syr pekne neroztecie ,do zlatista :) (30min)
    Dobru chut a prajem silu Pepka namornika.

Diskusia k receptu

kukulienka71
už pri prvom obrázku som drukovala, aby sa ti všetko zmestilo do tej misy:-)) a, voilá, zmestilo sa! pekný recept, sú tam všetko suroviny, ktoré mám rada. Manžel by tiež neprotestoval, zdá sa mi:-)
svedka
@kuku veru, je to len tak tak, ale nikdy nepretecie :D Treba mat vela hladnych stravnikov, alebo mas obed na minimalne 2dni :) Kaloricke trosku, ale moje obľúbené :)
k599
Tak toto je fakt pre chlapa! Mimoriadne sa mi to páči. Mám doporučene jesť zeleninu a ta tam predsa tiež je. Výborne @svedka !
svedka
Poprosim este @redakciu , nech mi prehodí tu slaninu k surovinam, nie do besamelu.Vdaka :D
svedka
@izka ale spenat je zdravy,aspon trosku okostuj a nabuduce spravim pre teba celkom bez :)
leomax
@svedka , nedávno som niečo podobné zvlčil na večeru, bolo to výborné, chutilo to tak, že som sa nemohol dojesť, nahltal som sa ako chlap. Potom som nemohol zaspať a keď som konečne zaspal, snívalo sa mi, že ma Kysučania naháňajú s guľometmi po hore. Bola to hrôza! Guľky z guľometu mi frčali kolo hlavy a ja som bol šťastný, že som sa prebudil. A zas som nemohol zaspať, nakoniec som sa aj bál. Takže, jedlo je to výborné, päťhviezdičkove, ale len na obed. Nech Vás boh chráni na večeru!!!
svedka
@leomax :D no co ti poviem,pravda tam bude-mozu zeny pouzit ako zbran,ci fingovanu pomstu (?).Alebo namiesto vyhovoriek typu migrena :D Pokoj zaruceny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia