Šťuka na medveďom cesnaku fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 26. decembra 2014
Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept)
Foto: gordonko

Šťuka na vianočnom stole ma už dlho lákala a tak som špekuloval ,ako si ju pripraviť , videl som niekoľko receptou ,ale nakoniec som si urobil aj tak po svojom ... chutila skvelo a kupodivu ochutnali a jedli ju aj zastánci rybieho filé

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny : šťuka , maslo, pasta z medvedieho cesnaku ,drcená rasca a soľ

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na vyčistenej šťuke si urobíme zárezy , nasolíme ich , pridáme drcenú rascu

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vnútrajšok škuky natrieme medvedím cesnakon , osolíme , posypeme drcenou rascou ...

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nakoniec pridáme plátky masla a preložíme ju na pekáč

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na pekáči ešte celkovo posolíme a obložíme plátkami masla

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .. takto to vyzerá po 35 minútovom pečení pod alobalom .....

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    šťuku som ešte nechal zapiecť z vrchu a pritom som ju pár krát poobblieval roztopeným maslom

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    nakoniec šťuku dozdobíme petržlenovou vnaťkou a kto chce pokvapká si ju citronom

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tak DOBRÚ CHUŤ .....a šťastné a veselé

    Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

tatranka
Jedlo je krásne pripravené,upravené,no jednoducho ne zjedenie.Zasmiala som sa pri čítaní úvodných riadkov... "videl som niekoľko receptov,ale aj tak som si urobil po svojom." Presne je to tak aj so mnou.Málokedy sa mi podarí dokončiť podľa nového receptu niektoré jedlo.Vždy tam zamontujem niečo svoje,alebo robím len podľa svojho starého osvedčeného.
Šťuku som jedla len raz u dcérky.Tiež ju ulovil vnuk a bola veľmi chutná.
Medvedí cesnak a kopec masla,razca,nemohli nič pokaziť.Šťuka,musela byť výborná.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha