Foto: gordonko
Šťuka na vianočnom stole ma už dlho lákala a tak som špekuloval ,ako Zobraziť celý popisŠťuka na vianočnom stole ma už dlho lákala a tak som špekuloval ,ako si ju pripraviť , videl som niekoľko receptou ,ale nakoniec som si urobil aj tak po svojom ... chutila skvelo a kupodivu ochutnali a jedli ju aj zastánci rybieho filé
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny : šťuka , maslo, pasta z medvedieho cesnaku ,drcená rasca a soľ
-
2
na vyčistenej šťuke si urobíme zárezy , nasolíme ich , pridáme drcenú rascu
-
3
vnútrajšok škuky natrieme medvedím cesnakon , osolíme , posypeme drcenou rascou ...
-
4
nakoniec pridáme plátky masla a preložíme ju na pekáč
-
5
na pekáči ešte celkovo posolíme a obložíme plátkami masla
-
6
.. takto to vyzerá po 35 minútovom pečení pod alobalom .....
-
7
šťuku som ešte nechal zapiecť z vrchu a pritom som ju pár krát poobblieval roztopeným maslom
-
8
nakoniec šťuku dozdobíme petržlenovou vnaťkou a kto chce pokvapká si ju citronom
-
9
tak DOBRÚ CHUŤ .....a šťastné a veselé
Šťuku som jedla len raz u dcérky.Tiež ju ulovil vnuk a bola veľmi chutná.
Medvedí cesnak a kopec masla,razca,nemohli nič pokaziť.Šťuka,musela byť výborná.