Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom fotorecept
Foto: martinis
Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja Zobraziť celý popisDnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja som ho upiekol v rúre a pripravil pre mňa a sestru šalát plný výborných vecí. Inšpiráciou bola kniha Šaláty na celý rok.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
nakrájaný na kolieska |
|
nakrájaná na mesiačiky |
|
3 plátky (nakrájané na kúsky) |
|
|
|
čerstvo namleté |
|
|
|
2 hrste |
|
2 PL |
|
100 g |
|
čerstvá (nasekaná) |
|
veľká hrsť |
|
Balzamiková zálievka: | |
6 PL |
|
3 PL |
|
|
|
čerstvo namleté |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Pór a cibuľu dáme do malého pekáča. Pridáme mäso, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť na polhodinu do rúry vyhriatej na 200 °C.
-
2
Zelenú fazuľku uvaríme nad parou, scedíme a dáme do veľkej misy. Pridáme šalát, nadrobený syr, petržlenovú vňať a slnečnicové jadierka.
-
3
Na zálievku vymiešame všetky suroviny. Upečenú zeleninu s mäsom dáme do misy k ostatným surovinám, prelejeme zálievkou a dobre premiešame. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.
-
4
Môj tip: Ešte zaujímavejší šalát získate, ak žltú cibuľu nahradíte červenou.
Diskusia k receptu