Foto: kukulienka71
Plnené kurča sme nemali ani nepamätám. Kým som ho plnila klasicky, prsná časť ostávala na ocot, najprv sme pojedli stehienka, krídla a chrumkavé časti Zobraziť celý popisPlnené kurča sme nemali ani nepamätám. Kým som ho plnila klasicky, prsná časť ostávala na ocot, najprv sme pojedli stehienka, krídla a chrumkavé časti spolu s plnkou. Ale chuť na toto jedlo ma donútila urobiť ho inak.
porcií
príprava
na 250-180 °C
Postup
-
1
Mala som menšie kurča. Rozdelila som ho na porcie s ponechaním kože na mäse, kostnatú hornú chrbtovú časť som odložila na polievku. Osolila a okorenila som s karí a vložila do maslom vymasteného pekáčika. Rúra sa mi už predhrievala na maxime.
-
2
Kurča som vložila do horúcej rúry a piekla ho tam 10 minút. Medzitým som pomlela kuraciu pečeň, pridala 1 žĺtko, pečivo som nakrájané zaliala mliekom a nechala ho vsiaknuť, cibuľu som nadrobno pokrájala a opražila na troche oleja do červena. Bielok som vyšľahala do hustej peny. Všetko okrem snehu som zmiešala dokopy, pridala soľ a sušenú petržlenovú vňať(lepšia je samozrejme čerstvá), trocha mrazeného hrášku a roztopené maslo asi 50g,
-
3
nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielka. Plnka bola hotová.
-
4
Z rúry som medzičasom povyberala predpečené kuracie kúsky, do misy som naliala plnku a na ňu pokládla porcie kuraťa. Hoveli si tam ako v perinke:-) Teplotu som stiahla na 180°C a takto piekla plnku s kuraťom jednu celú hodinu.
-
5
Občas som vyčnievajúce kúsky mäsa potrela výpekom. Ak máte väčší pekáč alebo menej plnky, iste bude stačiť kratší čas pečenia, treba to sledovať. Ja som mala mäso skoro celé ponorené v plnke, tak to pečenie trvalo dlhšie, aby sa mäso poriadne pepieklo. Takto vyzeralo upečené.
-
6
Ako prílohu sme mali dusenú ryžu, miešaný šalát a dcérke som otvorila višňový kompót- Klasika, akú si pamätám z detstva:-)
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-na-perinke/4901-...