prazdny

Heľpianske trhance

Cestoviny

S týmto receptom som sa prvý raz stretla u nás v práci, robí sa najmenším detičkám podľa noriem v školskej jedálni v MŠ....

prazdny

Dolky od našej babky

Dezerty

Dolky, ktoré robí naša babina, nie je to asi jej recept, ale to vôbec...

prazdny

Rýchle cuketovo-syrové cestoviny

Cestoviny

Recept vytvorený na základe "čo chladnička dala", takže si ho ľahko upravíte podľa vlastnej chuti a...

prazdny

Mäsové „hortobádske“palacinky

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...

prazdny

Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku

Kuracie mäso

Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....

prazdny

Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)

Hlavné jedlá

Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.

prazdny

Cuketové placky s čerstvými bylinkami

Bezmäsité jedlá

Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.

prazdny

Omáčka zo sušených húb

Bezmäsité jedlá

Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme...

prazdny

Buchty na pare

Bezmäsité jedlá

Cesto vymiesime a necháme kysnúť cca 40 minút.

prazdny

5-minútová paradajková polievka

Bezmäsité jedlá

Diétna, jednoduchá a rýchla paradajková polievka.

prazdny

Z jedného kuracieho stehna dve

Kuracie mäso

Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som...

prazdny

Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...

prazdny

Žemľovka

Bezmäsité jedlá

Vynikajúce využitie sladkých koláčov z Veľkej noci :)

prazdny

Polievka z ľadového šalátu

Bezmäsité jedlá

Aj vám zostavá ľadový šalát? Tu je inšpirácia ako ho využiť.

prazdny

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže

Hovädzie mäso

Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

prazdny

Bryndzový krém s pečenou slaninkou

Večera

Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom...

prazdny

Zemiaky pečené na kukuričnom škrobe

Hlavné jedlá

Jednoduchý variant prípravy zemiakov, aj v slovenských regiónoch mimoriadne obľúbených. Inšpirovala ma mladá čínska kuchárka...

prazdny

Chebureki

Bravčové mäso

1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...

prazdny

Babičkina fazuľová kaša

Bezmäsité jedlá

S jedlom sa spájajú aj rôzne emócie, vo mne kaša fazuľová evokuje krásne spomienky na detstvo, keď som chodila na prázdniny k mojej, teraz už 84-ročnej babičke....

prazdny

Bravčové výpečky s červenou kapustou

Bravčové mäso

Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.

prazdny

Dusené jahňacie kolienko so saturejkou

Hlavné jedlá

Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.

prazdny

Fazuľové struky s jamón serrano

Bravčové mäso

Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...

prazdny

Zeleninová príloha na odľahčenie

Hlavné jedlá

Mimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď...

prazdny

Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami

Bezmäsité jedlá

Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....

prazdny

Ovsené palacinky s jablkami

Dezerty

Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.

prazdny

Výborné pečené karé

Bravčové mäso

Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme a osolíme.

prazdny

Zapekaný baklažán

Bezmäsité jedlá

Zapekaný baklažán na vegetariánsky ale aj vegánsky spôsob.

prazdny

Chilli con carne na britský spôsob

Hovädzie mäso

Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....

prazdny

Mille-Feuille Nabe

Bravčové mäso

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

prazdny

Pečené vrstvené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

prazdny

Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob

Hlavné jedlá

Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...

prazdny

Polievka z medvedieho cesnaku

Bezmäsité jedlá

Istá známa sa pochválila, akú dobrú polievku z ...

prazdny

Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou

Hlavné jedlá

Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.

prazdny

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

prazdny

Hovädzia nožina v paradajkovej šťave

Hovädzie mäso

Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.

prazdny

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...