Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami fotorecept
Foto: izabella929
Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou zeleninou a kuriatkami.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
100 g prerastená |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
8 ks čerstvé väčšie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Umyla som kuriatka a nechala odkvapkať.
-
3
Papriku, paradajky, cibuľu a slaninu som nakrájala na väčšie kúsky, kuriatka som ponechala celé.
-
4
Kuracie mäso som nakrájala na kocky.
-
5
Osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou.
-
6
Všetko spolu som premiešala
-
7
Na kovovú ihlicu som striedavo napichovala mäso, papriku, slaninu, kuriatka, paradajku, cibuľu.
-
8
Slaninu s cibuľou čo mi zvýšili som opiekla na panvici.
-
9
Uložila som ihlice na plech a poliala som ich výpekom slaniny a cibule a pridala škvarky slaniny a opečenú cibuľu. Trošku som podliala vývarom. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla 20 minút.
-
10
Počas pečenia som ihlice otáčala, aby sa špízy rovnomerne upiekli zo všetkých strán. Počas pečenia sa tekutina odparila a mäso sa upieklo do chrumkava.
-
11
Hotové jedlo som podávala s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom zo sezónnej zeleniny. Prajem vám dobrú chuť.
Veru nam moc chutilo... Dakujem pekne za komentar a krasny zbytok nedele zelam....