Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...
Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...
Kuracie prsia z citrónovej marinády
O výhodách tohoto rcp môžem citovať len a len superlatívy. Počnúc jednoduchosťou, cez rýchlu prípravu,...
Králičie stehná na čierno
Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil...
Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...
Hanger steak s teriyaki marinádou
Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je...
Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...
Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
Buchty so slivkovým lekvárom
Vynikajúce, jemné a hlavne chutné buchty som upiekla. U nás sa dlho neudržia, hladoši...
Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...
Kurací perkelt s cestovinou
Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, ...
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...
Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou
Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie...
Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...
Tatarák
Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený...
Opražená ryba z mrazených filiet
Bola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce...
Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách
Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov a...
Fašírka so zeleninou
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a...
Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi
Tento recept je vhodný aj na oslavu.
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....
Zapekané penne s cuketou
Dnes sme dostali chuť na niečo zdravšie a ľahké. Vznikli z toho zapekané cestovinky.
Segedínsky guláš
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ...
Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou
Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa...
Rýchle kuracie mäsko
Rýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko...
Plnená paprika
Plnenú papriku pozná určite každý a v každej domácnosti má svoje miesto. Táto verzia je presne...
Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....
Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm
Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa...