Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос fotorecept
Foto: alex37
Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu. So zeleninou, niekedy sa pridáva pečená paprika, niekedy Zobraziť celý popisKuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu. So zeleninou, niekedy sa pridáva pečená paprika, niekedy syr feta, alebo na konci vajcia na oči. /momentálne nedostatkový tovar-takže vajcia nie sú :-)/ Mäso nemusí byť len kuracie môže sa použiť taktiež bravčovina. Čo však je najzaujímavejšie, že do tohoto jedla sa dá použiť napríklad pečené mäso z predošlého dňa, ktoré sa nezjedlo :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame cibuľu, cesnak aj mrkvu. Uložíme do zapekacej misy a pridáme mäso osolené, okorenené a zatiahnuté na panvici, resp. ak je mäso z predošlého dňa už je predpečené, tak zeleninu necháme chvíľku podusiť na panvici.
-
2
Na mäso nalejeme rajčinovú zmes posypeme oreganom, troškou cukru a soli a upečiem v rúre /piekla som v teplovzdušnej na 200 °C/ cca 30 - 40 min. najprv zakryté a potom odokryté. Kým mám čerstvé bylinky zo záhrady používam tie, potom mi musia postačiť aj sušené.
ano, dá sa aj orestovať, uškodiť to určite neuškodí. Pekný deň.
Ďakujem Izabella :-)
Dobrú chuť Kukulienka :-)
Paradajky si zavaram sama. Olúpem nakrájam na kúsky aby sa viac zmestilo do fľašky dám malú mokka lyžičku soli na vrch a vysterilizujem. Nakoľko môj chlap nemá rád kúsky paradajok v jedle, pred použitím mixujem tyčovým mixérom sú výborné, skoro ako čerstvé. Nič sa nepokazí ani pretlakom :-)
Dakujem, nech Vam chuti :-)
aj u nás fičí kuracina, voľakedy to bolo aj o údenom kolene a pečenom bôčiku...:-)
tvoje kura teda vyzerá neskutočne dobre. vyskúšam aj s tou cukinou a drobnými úpravami aspoň viem čo budem variť cez víkend :-) Ďakujem ešte raz za krásne foto. :-)
No když to tak vychvalujes, nekdy to taky upecu :-) Tvoje uprava se mi libi. Fotka taky! :-)