Langoše ako zo stánku fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 18. novembra 2017

Milujem langoše a skúšal som veľa receptov, ale boli dosť ťažko stráviteľné. Tento recept je bez vajec, smotany a iných prísad, ktoré sa do kysnutého cesta dávajú, veď posúďte sami.

9-10
porcií
120 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

45 dkg
3 dcl
2 ČL
1/2 kocky
3 - 4 ks (uvarené v šupe)
2 ČL (na kvások)
Podľa chuti:
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z 1/2 droždia, cukru a teplého mlieka si pripravíme kvások, ktorý poprášime múkou a necháme stáť na teple asi 10 min.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme soľ, ošúpané a postrúhané uvarené zemiaky v šupke, ostatok mlieka a nakysnutý kvások.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko poriadne zmiesime a podľa potreby prilievame mlieko, cesto miesime aspoň 15 min., keď sa začnú dvíhať bubliny a bude dobre spracované, poprášime múkou.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste. Pokým nám kysne cesto, pripravíme si cesnak, očistíme a pretlačíme do misky, osolíme, pridáme trochu vody a premiešame. Ďalej kto už čo má rád, kečup, nastrúhaný tvrdý syr, tatarka alebo kyslá smotana.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po nakysnutí cesta, si rozpálime olej a vždy je lepšie, keď pridáte aj domácu masť, aj keď pražíte rezne alebo kura. Keď sa vám bude veľmi prepaľovať, pridajte koliesko surovej mrkvy.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto nám cesto krásne nakyslo. :D

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto prepracujeme zľahka na doske a rozdelíme na cca 9 - 10 častí. Každú jednu guľku spracujte na doske a nechajte ešte podkysnúť. Ja som teraz robil len 5, ostatné cesto som dal do chladničky a na ďalší deň urobím čerstvé langoše.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý jeden bochník roztiahneme rukami na pomúčenej podložke a dáme na rozpálený tuk.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A pražíme....... cca z každej strany 2 min. ide to rýchlo.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vypražené langoše dáme na servítky, aby neboli mastné.

    Langoše ako zo stánku (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Keď máme všetky langoše pripravené, podávame ich s cesnakom, posypeme syrom a dozdobíme kečupom, je to na každom, čím si langoš dochutí. Naozaj Vám odporúčam si ich pripraviť, sú vynikajúce ako zo stánku na kúpalisku. Tak teda prajem dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Robievam lángoše podľa maďarského receptu a do toho cesta mlieko nedávam, kvások robím vo vlažnej vode..dokonca ak sa mi nechce všetko cesto vypiecť, uložím do chladničky a druhý deň mám opäť veľmi chutný lángoš, ba ešte je chutnejší a nadýchanejší..dokonca ich robím plnené rôznymi plnkami mám to viac takých receptov..súhlasím so @sovka..

Pridaj komentár k receptu: