Langoše ako zo stánku fotorecept
Foto: martin2002
Milujem langoše a skúšal som veľa receptov, ale boli dosť ťažko stráviteľné. Tento recept je bez vajec, smotany a iných prísad, ktoré sa do kysnutého Zobraziť celý popisMilujem langoše a skúšal som veľa receptov, ale boli dosť ťažko stráviteľné. Tento recept je bez vajec, smotany a iných prísad, ktoré sa do kysnutého cesta dávajú, veď posúďte sami.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
45 dkg |
|
3 dcl |
|
2 ČL |
|
1/2 kocky |
|
3 - 4 ks (uvarené v šupe) |
|
2 ČL (na kvások) |
|
Podľa chuti: | |
|
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Z 1/2 droždia, cukru a teplého mlieka si pripravíme kvások, ktorý poprášime múkou a necháme stáť na teple asi 10 min.
-
3
Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme soľ, ošúpané a postrúhané uvarené zemiaky v šupke, ostatok mlieka a nakysnutý kvások.
-
4
Všetko poriadne zmiesime a podľa potreby prilievame mlieko, cesto miesime aspoň 15 min., keď sa začnú dvíhať bubliny a bude dobre spracované, poprášime múkou.
-
5
Necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste. Pokým nám kysne cesto, pripravíme si cesnak, očistíme a pretlačíme do misky, osolíme, pridáme trochu vody a premiešame. Ďalej kto už čo má rád, kečup, nastrúhaný tvrdý syr, tatarka alebo kyslá smotana.
-
6
Po nakysnutí cesta, si rozpálime olej a vždy je lepšie, keď pridáte aj domácu masť, aj keď pražíte rezne alebo kura. Keď sa vám bude veľmi prepaľovať, pridajte koliesko surovej mrkvy.
-
7
Takto nám cesto krásne nakyslo. :D
-
8
Cesto prepracujeme zľahka na doske a rozdelíme na cca 9 - 10 častí. Každú jednu guľku spracujte na doske a nechajte ešte podkysnúť. Ja som teraz robil len 5, ostatné cesto som dal do chladničky a na ďalší deň urobím čerstvé langoše.
-
9
Každý jeden bochník roztiahneme rukami na pomúčenej podložke a dáme na rozpálený tuk.
-
10
A pražíme....... cca z každej strany 2 min. ide to rýchlo.
-
11
Vypražené langoše dáme na servítky, aby neboli mastné.
-
12
Keď máme všetky langoše pripravené, podávame ich s cesnakom, posypeme syrom a dozdobíme kečupom, je to na každom, čím si langoš dochutí. Naozaj Vám odporúčam si ich pripraviť, sú vynikajúce ako zo stánku na kúpalisku. Tak teda prajem dobrú chuť :D
:D odporucam spravit....su vyborne, dakujeem