![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustový koláč či omeleta
Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrachová polievka v kotlíku
Nielen chlebom je človek živý, ale aj hrachová uvarená v kotlíku nám život zachová. Žiadne mlieko, žiadne syry, no kolená uvarené v nej nám dajú sily....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lečové rezne
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme lečo, vajíčka, korenie, soľ, červenú papriku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové srdce na cibuľke s horčicou
Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy plnené lekvárom
Jedlo ktoré neodmietnu ani tí najnáročnejší. Toto bolo jedlo môjho detstva. Kto na nich vyrastal...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom
Tentoraz niečo ľahšie, aj keď vyprážané. Čítal som a dokonca aj použil niekoľko druhov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená tekvica
Je to nenáročné na suroviny a na prípravu. Chutí pritom skvelo. Ja viem, nie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bratislavské pliecko podľa ČSN
Toto retro jedlo poznajú najmä tí skôr narodení, bolo súčasťou jedálnička takmer každého hostinca, závodnej či školskej jedálne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny fettuccine s hustou hubovou omáčkou
Milujeme jedlá s hubami všetkého druhu. Obdivujem a rešpektujem pozitívny vplyv jednotlivých zložiek aj týchto darov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šišky č. 2
V našom meste prebehol zber použitých olejov s následnou výmenou za ocot v pomere 1:1...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané palacinky plnené sírovcom na smotane
Sírovec je fantastická huba, ktorá je najchutnejšia práve na jar. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi
Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...