Luxusné fašírky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 17. apríla 2021
Luxusné fašírky (fotorecept)
Foto: kvakac

Predlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej skvele recepty a posielam tichú spomienku do oblakov Zobraziť celý popisPredlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej skvele recepty a posielam tichú spomienku do oblakov za ňou.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g mleté
200 g (čedar, olomoucké tvarôžky)
2 ks
6 strúčikov
1 PL
2 PL
1/2 KL
1 KL
1 PL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Dlhšiu dobu som rozmýšľal nad týmto receptom, akú chuť to bude mať urobené z iného druhu mäsa. Použil som hovädziu nožinu, že írska a bol to kus pekného mäsa, tak som neodolal. Po očistení mäsa od blán mi ostalo 920 g pekného mäsa. Rozdelil som ho na dve polovice. Do jednej polovice mäsa (450 g) som použil olomoucké tvarůžky a do druhej časti mäsa (tiež 450 g) syr čedar. Jednoducho je to almázia jedny aj druhé fašírky - luxus. Poďme na recept. Očistené mäso zbavené šliach zomelieme.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zomletého mäsa (450 g) nastrúhame olomoucké tvarůžky (200 g) na veľkých okách.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kto chce, môže použiť aj syr čedar (200 g), ktorý tiež strúhame na veľkých okách do 450 g zomletého mäsa.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu a syru pridáme strúhanku, strúhaný cesnak, vajcia a koreniny, ako je napísane v surovinách. So soľou opatrne, syr je slaný. Poriadne premiešame, najlepšie rukou.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V druhej mise som zarobil druhú polovicu mäsa s čedarom tak isto.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme postáť pol hodiny, nech sa chuť prepojí.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Začneme tvarovať fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmážať v oleji na sporáku, alebo piecť v rúre potreté olejom. Ja som volil druhu možnosť, potom nie sú tak nasiaknuté olejom.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pekáč alebo hrniec potrieme olejom. Ak máte starší pekáč, použite na spodok papier na pečenie a ten potom natrite olejom. Fašírky naň uložíme a vrch fašírky tiež potrieme olejom. Zakryjeme vrchnákom z pekáča a dáme do rúry na pol hodinu. Pri teplote 180 °C. Po pol hodine dáme vrchnák preč a ešte dopečieme do červena. U mňa to bola ďalšia pol hodina.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Čiže po hodine celkového pečenia ostali takéto krásne a voňavé, až bruchu začalo škŕkať.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu a uhorkový šalát. Nechcem sa chváliť, ale až sa nám počas jedenia robili hrče za ušami. Takže veľká vďaka za recept @remcula a spomíname.

    Luxusné fašírky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kvakac
@haji (17.4.2021 12:08)

Veľmi nám to chutilo. Z každej dávky vyšlo 8 dosť veľkých fašírok. Dva dni sme to jedli najskôr s kašou potom s chlebom a napokon som dojedal ja aj bez chleba, ako zákusok. Ohromnú chuť to má s oboma syrmi. Bolo to voňavé, ale nie moc, tak akurát. Na budúce to skúsim aj z kuřeciho. Bude to rýchlejšie hotové. A ďakujem za milé komenty všetkým.
kvakac
@afataga (17.4.2021 12:59)

Vďaka za upozornenie, tak priznám sa dobrovolne ten recept mi nejako ušiel. Vyskúšam v blízkej dobe . Je tam všetko čo mám rád a kuracích krídiel mám v mraziaku asi 14. Tak mi recept padne vhod. Ja by som dal tiež masť na fašírky, ale dcéra to potom moc nechce.
motyka
Tiež dávam do faširiek syr / kedy aký je v chladničke/, aj do rôznych zeleninových placiek. Pred strúhankou ešte máčam vo vajíčku. Zostane v nich všetká šťava a výborná chuť. Tvoje boli určite tiež výborné. A vyzerajú úplne super .Vyskúšam aj s tvarožkami.
Škoda, že @remcula odišla tak skoro.. Pridávala taktiež ako ty - výborné a spoľahlivé recepty..Taktiež občas uvarím podľa nej. Aj spomeniem. Odpočinutie večné daj jej
Pane ......
evanaaa
Vyskúšam! A dodávam, že recepty od Janky boli zárukou dobrej chute arôznych vriácií. Bola som na FB na jej stránke o varení, kde dávala každý deň, čo navarila, a nikdy to isté. Mala dobrú fantáziu na jedlá, aj z ničoho vedela vykúzliť niečo chutné. Jej strata ma dlho bolela, ešte aj teraz občas na ňu myslím.....boli sme priateľky, aj keď virtuálne.
aroooo
tak fašírky sa mi veľmi páčia, ukladám a dík. Nevedela som, že Remčula už nie je medzi nami, mala som ju rada a tak isto jej recepty, kyslú kapustu v pohároch od nej robím stále. Kedy sa to stalo???
2x haji a kvakac
aroooo
@haji (19.4.2021 09:35)

a nielen jej dobré všetky recepty, ale aj jej humor a krásny prístup ku všetkým...
2x haji a kvakac
kvakac
@aroooo (18.4.2021 23:28)

Vďaka za koment. Fašírky sú veru chutné oplatí sa ich urobiť. Ja som skúšal ich urobiť aj z hovädzieho, tak sa to dlhšie pieklo. Z iného druhu mäsa budú skôr hotové. Ďalšiu časť odpovede už ti poskytla @haji. Osud nezmeníme, musíme sa len naučiť s ním žiť a tešiť sa na každý deň.