Foto: kvakac
Predlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej skvele recepty a posielam tichú spomienku do oblakov Zobraziť celý popisPredlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej skvele recepty a posielam tichú spomienku do oblakov za ňou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g mleté |
|
200 g (čedar, olomoucké tvarôžky) |
|
2 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Na obalenie: | |
|
Postup
-
1
Dlhšiu dobu som rozmýšľal nad týmto receptom, akú chuť to bude mať urobené z iného druhu mäsa. Použil som hovädziu nožinu, že írska a bol to kus pekného mäsa, tak som neodolal. Po očistení mäsa od blán mi ostalo 920 g pekného mäsa. Rozdelil som ho na dve polovice. Do jednej polovice mäsa (450 g) som použil olomoucké tvarůžky a do druhej časti mäsa (tiež 450 g) syr čedar. Jednoducho je to almázia jedny aj druhé fašírky - luxus. Poďme na recept. Očistené mäso zbavené šliach zomelieme.
-
2
Do zomletého mäsa (450 g) nastrúhame olomoucké tvarůžky (200 g) na veľkých okách.
-
3
Kto chce, môže použiť aj syr čedar (200 g), ktorý tiež strúhame na veľkých okách do 450 g zomletého mäsa.
-
4
K mäsu a syru pridáme strúhanku, strúhaný cesnak, vajcia a koreniny, ako je napísane v surovinách. So soľou opatrne, syr je slaný. Poriadne premiešame, najlepšie rukou.
-
5
V druhej mise som zarobil druhú polovicu mäsa s čedarom tak isto.
-
6
Necháme postáť pol hodiny, nech sa chuť prepojí.
-
7
Začneme tvarovať fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmážať v oleji na sporáku, alebo piecť v rúre potreté olejom. Ja som volil druhu možnosť, potom nie sú tak nasiaknuté olejom.
-
8
Pekáč alebo hrniec potrieme olejom. Ak máte starší pekáč, použite na spodok papier na pečenie a ten potom natrite olejom. Fašírky naň uložíme a vrch fašírky tiež potrieme olejom. Zakryjeme vrchnákom z pekáča a dáme do rúry na pol hodinu. Pri teplote 180 °C. Po pol hodine dáme vrchnák preč a ešte dopečieme do červena. U mňa to bola ďalšia pol hodina.
-
9
Čiže po hodine celkového pečenia ostali takéto krásne a voňavé, až bruchu začalo škŕkať.
-
10
Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu a uhorkový šalát. Nechcem sa chváliť, ale až sa nám počas jedenia robili hrče za ušami. Takže veľká vďaka za recept @remcula a spomíname.
Palec hore, 2x 👍👍
Ja som tiez dnes varila podla Remculy, ale u mna stehna, tu je rcp: varecha.pravda.sk/recepty/divoke-kuracie-kridla-zo-zapadu...
skus, je to vyborne.
Som rád že som nahnal chute a o to mi išlo. Veľa receptov robím o podľa @remcula tie chute mám rád.
Veľmi nám to chutilo. Z každej dávky vyšlo 8 dosť veľkých fašírok. Dva dni sme to jedli najskôr s kašou potom s chlebom a napokon som dojedal ja aj bez chleba, ako zákusok. Ohromnú chuť to má s oboma syrmi. Bolo to voňavé, ale nie moc, tak akurát. Na budúce to skúsim aj z kuřeciho. Bude to rýchlejšie hotové. A ďakujem za milé komenty všetkým.
Vďaka za upozornenie, tak priznám sa dobrovolne ten recept mi nejako ušiel. Vyskúšam v blízkej dobe . Je tam všetko čo mám rád a kuracích krídiel mám v mraziaku asi 14. Tak mi recept padne vhod. Ja by som dal tiež masť na fašírky, ale dcéra to potom moc nechce.
Škoda, že @remcula odišla tak skoro.. Pridávala taktiež ako ty - výborné a spoľahlivé recepty..Taktiež občas uvarím podľa nej. Aj spomeniem. Odpočinutie večné daj jej
Pane ......
Vrelá vďaka za srdečný komentár.
Takto to vyzera, ja davam aj pretlak a chilli, v diskusii u Haji som omylom dala ine foto
Vyzerá to veru chutne.
Vďaka za koment. Ja tiež tak a ešte lepšie sú aj bez toho rožku, ako zákusok.
Vďaka za koment. To máš pravdu. Už som robil veľa receptov od nej a všetky mi chutili.
Vďaka za milý koment. Ja si myslím, že aj iný spomínajú na ňu a ostatných varechačov pri varení receptov, ktoré nám tu zanechali.
Někdy počátkem októbra 2020, tu je diskusia: varecha.pravda.sk/diskusie/zomrela-remcula/8332-forum.htm...
Čas rychle letí, už je to víc jak půl roku, ale její recepty a laskavé srdce stále žijí!
a nielen jej dobré všetky recepty, ale aj jej humor a krásny prístup ku všetkým...
Vďaka za koment. Fašírky sú veru chutné oplatí sa ich urobiť. Ja som skúšal ich urobiť aj z hovädzieho, tak sa to dlhšie pieklo. Z iného druhu mäsa budú skôr hotové. Ďalšiu časť odpovede už ti poskytla @haji. Osud nezmeníme, musíme sa len naučiť s ním žiť a tešiť sa na každý deň.