Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Rezeň z bravčovej pečene fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 17. apríla 2021
Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept)
Foto: gordonko

Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby som sa vyhol "potrubí" v pečienke.

35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 kg
3 strúčiky
3 ks
1 hrnček
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny si očistíme. Zemiaky s cibuľou v sekáčiku rozsekáme na kašu.

    Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozsekané zemiaky zbavíme tekutiny a zmiešame s rozsekanou bravčovou pečienkou, potom pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, červenú papriku a strúhanku - s tou trochu pomalšie, aby sme to nemali moc husté.

    Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, majorán a osolíme - robil som tak, že najskôr som urobil 1 kus na ochutnávku a potom si dochutíme podľa vlastnej chuti.

    Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pre decká som sa snažil urobiť "rezeň" zaujímavejšie a skúsil som to cez formičky kačičky a zajaca, ale ako si sa mi nedarilo, tak som sa vrátil ku klasike - lyžicou na horúci olej roztľapkať asi na 1 - 1,5 cm vrstvu a tak vysmážať z oboch strán, tak ako zemiakové placky.

    Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A máme hotovo, na obed s ryžou a cviklou, na večeru so zemiakmi s horčicou a chrenom. DOBRÚ CHUŤ.

    Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Placky vypadajú celkom fajné....Aj by som to vyskúšala, pečeňové placky nemusia by zlé, ale len z hovädzej (alebo z teľacej pečene), tá je lepšia ako bravčová. Takže si zaTiaľ recept ukladám do KK.
nutty8
Boli by chutné aj z hovädzej pečene? Ďakujem
ada13
Čo z Jelenej pečene,? Mám kúsok v mrazničke..