Rezeň z bravčovej pečene fotorecept
Foto: gordonko
Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby som sa vyhol "potrubí" v pečienke.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny si očistíme. Zemiaky s cibuľou v sekáčiku rozsekáme na kašu.
-
2
Rozsekané zemiaky zbavíme tekutiny a zmiešame s rozsekanou bravčovou pečienkou, potom pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, červenú papriku a strúhanku - s tou trochu pomalšie, aby sme to nemali moc husté.
-
3
Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, majorán a osolíme - robil som tak, že najskôr som urobil 1 kus na ochutnávku a potom si dochutíme podľa vlastnej chuti.
-
4
Pre decká som sa snažil urobiť "rezeň" zaujímavejšie a skúsil som to cez formičky kačičky a zajaca, ale ako si sa mi nedarilo, tak som sa vrátil ku klasike - lyžicou na horúci olej roztľapkať asi na 1 - 1,5 cm vrstvu a tak vysmážať z oboch strán, tak ako zemiakové placky.
-
5
A máme hotovo, na obed s ryžou a cviklou, na večeru so zemiakmi s horčicou a chrenom. DOBRÚ CHUŤ.
Diskusia k receptu