Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...
Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom
Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.
Mašličkové cestoviny so syrom a slaninou (Lacitos con queso y bacon)
Ponúkam vám jednoduchý recept katalánskych babičiek, ktorým tu potešia skoro všetky vnúčence. Je to rýchle jedlo, lacné a chutné....
Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi
Recept je inšpirovaný receptom od Jarda Žideka z relácie Nebíčko v papuľke.
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...
Halušky s tvarohom
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...
Kuracie rozmarínové nugetky v cornflakes
Obľúbené nugetky môjho staršieho syna :-) Vďaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vďaka cornflakes budú nugetky...
Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....
Plnené lokše
Takto naplnené lokše voláme, že sú na vraní spôsob. Ja sa ich neviem dojesť...
Bravčové pliecko po cigánsky
Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou....
Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou
Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.
Danielia pečeň s ovocnou omáčkou
Tento recept na pečeň z diviny mi poradil jeden pán. Tak som to skúsil a je...
Fašírka pečená v celku
Receptov na fašírky je tu veľa, ale každý je v niečom iný, či v postupe, alebo v surovinách. Pridávam tentokrát ten môj....
Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....
Syrovo-slaninové kuracie kapsy
Mäso vyklepeme na tenké plátky, osolíme a okorenime. Pripravíme si šunku, slaninu, ementál...
Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom....
Jogurtové kuracie rezne
Kúpila som celé chladené kura bez GMO a rozporcovala som ho. Umyté 2 veľké kuracie prsia...
Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....
Kuracia panvica s nádychom Bombaja
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo....
Makové gnocchi s lososom
Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď zovrie, pridáme gnocchi a varíme 10 – 12 minút, ...