Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zapečené gnocchi fotorecept

ferno - fotkaferno, 7. apríla 2021
Zapečené gnocchi (fotorecept)
Foto: ferno

trošku som pozmenil, vylepšil moj iný recept

20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
150 g
150 g
1/2 ks
1 strúčik
1 PL
200 ml (sladká)
500 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cherry paradajky prekrojíme na polovičky a opečieme ich na rozpálenom oleji. Osolíme, okoreníme a vyberieme.

  2. 2

    Na panvicu pridáme trochu oleja a opečieme kuracie prsia nakrájané na tenké pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak. Potom pridáme nakrájanú šunku a šampiňóny. Chvíľu opekáme, či podusíme.

  3. 3

    Pridáme rajčinový pretlak a poprášime múkou. Premiešame, pridáme smotanu a chvíľku povaríme.

    Zapečené gnocchi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice pridáme cherry paradajky a bazalku. Osolíme a okoreníme.

  5. 5

    Uvarené gnocchi dáme do zapekacej misy a zalejeme ich pripravenou zmesou. Posypeme nastrúhaným syrom a nakrájanou mozzarellou.

    Zapečené gnocchi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.

    Zapečené gnocchi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
To môže byť dobré, a ak nie sú gnocchi, iste by sa dali nahradiť aj nejakými cestovinami, aj keď už by to asi nebolo ono.
gordonko
zajmavý recept , ja som poznal gnochy v Taliansku vynikajúce jednoduché jedlo - uvarené gnochy s opraženou cibulkou a hurá k moru




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia