Obrátený jablkový koláč s pudingom
Je čas jabĺk. Konečne prestalo pršať. Bola som pozbierať opadané jablká. Minulý týždeň som...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Nekysnuté syrové špirálky
K vínu, pivu, alebo len tak k dobrému filmu namiesto chipsov... možno tu podobný recept...
Vareškový hrnkáč
Určite ho poznáte a ak nie, tak vám ho ponúkam. Recept je rýchly, jednoduchý...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Šafranová vianočka zo štyroch prameňov
Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl....
Zákusok z džúsu
Tento zákusok som upiekla príde dnes syn Nemecka tak chcem ho potešiť. Je rýchly a vynikájuci.
Rezne z krkovičky dusené na cesnaku
Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.
Špagetová tekvica
V obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala kvoli...
Pogača - croisantový kvet
Recept pochádza opäť z Balkánu, nie je to nič nové, veď croisanty poznáme všetci , ale...
Kura na zajaca
Trocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Tousty po holandsky
A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne...
Rotterdamské pánske rezne
Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.
Bravčové medailónky Orly
Čiže bravčová panenka vypražená v jemnom cestíčku z vajca, vína, múky a smotany. Podávaná...
Šťavnaté marhuľové rezy s tvarohom
Receptík vychválený v práci a narýchlo opísaný čakal na svoj čas... Jednoduchý koláč, chutný aj...
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Vysoko návykové slimáky z lístkového cesta
dlho som hľada recept ako upiecť slimáky z lístk. cesta ako ich robím ja, ale...
Makovo orechovo-orieškové žerbó rezy
Na víkend som urobila výborné žerbové rezy, ktoré som skonbinovala zo surovín, ktoré som ešte...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Žĺtkové rezy na oslavu
Upiekla som žltkové rezy na zajtrajšiu oslavu . Piekla som v plechu s priemerom - 31...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...