Foto: ancicka
Skúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte Zobraziť celý popisSkúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte lepšie.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
V miske si zhnetiem cesto.
-
3
Cesto vyložím na jemne pomúčenu dosku a prepracujem na hladko. Cesto potom zabalím do mikroténu a odložím aspoň na 12 hodin do chladu.
-
4
Kryštalový cukor zmiešam na tanieri spolu,
-
5
cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkám asi na 1/2 cm. Pokrájam na kocky a stred narežem. Jemne vrch cesta potriem vodou,
-
6
a každý kúsok obalím v cukre.
-
7
Uložím na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečiem do zlatista.
-
8
Nechajte si chutnať!
Rada by som ich vyskúšala. U nás v rodine sa robili len pampúšky (šišky) a moje srdce piští po fánkach. :-)