Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou fotorecept
Foto: kecemis
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico de Gallo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2-3 hrnček (alebo iné) |
|
1/2 ks (alebo brokolica) väčší |
|
2 hrnček |
|
2 hrnček varená |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 podľa chuti ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
2.5 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3 PL |
|
3 PL čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dal som varit cestoviny. Zaroven som si sparil karfiol a nakrajanu zelenu fazulu. Nakrajal som na hrubsie cibulu. Domacu udenu klobasu som vyzliekol z creva a popucil. Cibulu, chilli papricku, ja som pouzil ma drobno nakrajane habanero, a klobasu som dal do panvice a oprazit na lyzicke oleja. pockal som kym cibula zmekne a klobasa dostane trochu hnedu farbu. To mi zobralo asi 10 minut. Potom som to odstavil z platne.
-
2
Do vacsej nadoby som dal uvarene cestoviny, fazulu ciernu a zelenu, pripravenu klobasovu zmes a nasekany koriander. Zamiesal som a zacl pripravovat si besamel. Do rozpusteneho masla som pridal rimsku rascu, chiili prasok a muku. Asi po dvoch minutach som pridal mlieko a povaril kym mi omacka nezhustla. Nakoniec som pridal nastruhany syr.
-
3
Ked sa syr rozpustil, vmiesal som do pripravenej zmesy, premiesal a dal do naolejovanej nadoby a dal piect.
-
4
Asi po 25-30 minutach je to hotove. Podaval som s Pico de Gallo.
@ywett dakujem.