Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou fotorecept
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico de Gallo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2-3 hrnček (alebo iné) |  | 
| 1/2 ks (alebo brokolica) väčší |  | 
| 2 hrnček |  | 
| 2 hrnček varená |  | 
| 1 ks stredne veľká |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 podľa chuti ks |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1 ČL |  | 
| 3 PL |  | 
| 2.5 hrnček |  | 
| 1 hrnček |  | 
| 3 PL |  | 
| 3 PL čerstvý |  | 
|  | |
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Dal som varit cestoviny. Zaroven som si sparil karfiol a nakrajanu zelenu fazulu. Nakrajal som na hrubsie cibulu. Domacu udenu klobasu som vyzliekol z creva a popucil. Cibulu, chilli papricku, ja som pouzil ma drobno nakrajane habanero, a klobasu som dal do panvice a oprazit na lyzicke oleja. pockal som kym cibula zmekne a klobasa dostane trochu hnedu farbu. To mi zobralo asi 10 minut. Potom som to odstavil z platne.   
- 
                                                    2
                                                    Do vacsej nadoby som dal uvarene cestoviny, fazulu ciernu a zelenu, pripravenu klobasovu zmes a nasekany koriander. Zamiesal som a zacl pripravovat si besamel. Do rozpusteneho masla som pridal rimsku rascu, chiili prasok a muku. Asi po dvoch minutach som pridal mlieko a povaril kym mi omacka nezhustla. Nakoniec som pridal nastruhany syr.   
- 
                                                    3
                                                    Ked sa syr rozpustil, vmiesal som do pripravenej zmesy, premiesal a dal do naolejovanej nadoby a dal piect.   
- 
                                                    4
                                                    Asi po 25-30 minutach je to hotove. Podaval som s Pico de Gallo.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


@ywett dakujem.